bilok Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam Wczoraj zauważyłem, że mam zainstalowane rozszerzenie Dragon Discount. Niestety mimo kilku prób nie udało mi się go całkowicie usunąć. Pojawia się tylko w rozszerzeniach Chrome, w IE brak. Używałem programów: Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner, Revo Uninstaller, CCleaner. Odinstalowałem kilka programów przez "dodaj-usuń", których nie znam i nigdy wcześniej nie widziałem na oczy. Jakie to były nie pamiętam System Windows 8.1 64-bit Będę wdzięczny za pomoc. Addition.txt FRST.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Proszę przedstaw logi nagrane przez AdwCleaner w folderze C:\AdwCleaner. I jest tu niejasność: Google Chrome jest na liście zainstalowanych, a w raporcie FRST kompletny brak detekcji konfiguracji tej przeglądarki. A usunięcie Discount Dragon pójdzie ekspresem. Akcja: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: GroupPolicy: Group Policy on Chrome detected Hosts: 54.204.28.26 nikdaiaidiiiogaidkkekcmokcgcdeac StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - iexplore.exe SearchScopes: HKLM - DefaultScope {33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86} URL = S3 huawei_enumerator; \SystemRoot\System32\drivers\ew_jubusenum.sys [X] C:\Program Files (x86)\Bench C:\Program Files (x86)\SupTab C:\WINDOWS\SysWOW64\GroupPolicy\gpt.ini Reg: reg add "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /v DefaultScope /t REG_SZ /d {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Zresetuj system. Jest to konieczne, by Dragon z Google Chrome się ulotnił. 3. Jak powiedziałam, stan ogólny przeglądarki Google Chrome podejrzany. Przeinstaluj przeglądarkę. 4. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
bilok Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Zresetuj system. Jest to konieczne, by Dragon z Google Chrome się ulotnił. Zrobione 3. Jak powiedziałam, stan ogólny przeglądarki Google Chrome podejrzany. Przeinstaluj przeglądarkę. Przeinstalowana - problem zniknął A co takiego w niej podejrzanego? Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 A co takiego w niej podejrzanego? vs. I jest tu niejasność: Google Chrome jest na liście zainstalowanych, a w raporcie FRST kompletny brak detekcji konfiguracji tej przeglądarki. Po reinstalacji Google Chrome nadal brak jej detekcji w raporcie FRST. Nie widać firmowych aplikacji i rozszerzeń (chyba, że po reinstalacji natychmiast je wyrzucono), ani specyfikacji typu domyślna wyszukiwarka / strona domowa. Ale jeśli Google Chrome działa, zostawmy to już w spokoju. Tylko podkreślę: reinstalacja przeglądarki nie miała związku z usunięciem Discount Dragon, po reinstalacji i tak by się w niej pojawił (przeładowanie poprzez politykę w pliku Registry.pol Windows). Czynności końcowe: 1. Przez SHIFT+DEL (omija Kosz) skasuj FRST i foldery: C:\AdwCleaner C:\FRST W OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
bilok Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wszystko jak wyżej zrobione. System działa bez problemów (na razie) wielkie dzięki za pomoc. Niby małe rozszerzenie ale denerwujące Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi