gruby Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam ostatnim czasy mam problem z komputerem mianowicie. Komputer trochę zwolnił długi czas reakcji oraz problem z prawoklickiem na plik .exe gdy próbuje np uruchomić jako administrator jakiś plick exe to wywala do pulpitu tak jakby explorer mi wyłącza. Dzieje się tak z 4 próby a potem raz już zadziała.Druga sprawa Zrywa mi połączenie z internetem co jakiś czas posiadam internet z Dialogu + router tp link ( standardowa instalacja z strony), na trzy komputery rozdzielony i jestem ciekaw czy jakieś wirusy mogą zrywać takie połączenie ewentualnie podrzucam skan połączenie sieciowego z komputera na którym konfigurowałem router(taka sytuacja jest od niedawna). Proszę o sprawdzenie logów i pomoc z problemem. PS: Zapewne wykryjesz Ollydbg każdy program wykrywa to jako malwarke lecz to jest sprawdzony program ( zapewne wiesz o tym) Pozdrawiam i podrzucam logi. http://wklej.org/id/1272255/ < frst http://wklej.org/id/1272256/ < Addition http://wklej.org/id/1272258/ < GMER Wiem ,że OTL jest drugorzędny ale zrobiłem skan wcześniej więc nie zaszkodzi wysłać http://wklej.org/id/1272259/ http://wklej.org/id/1272261/ Podaje skan z netlog. http://wklej.org/id/1272262/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 To nie jest problem infekcji. Temat przenoszę do działu Hardware, bo też i tu widoczny problem z dyskiem. Dziennik zdarzeń jest usmarowany błędami złych bloków dysku: System errors: ============= Error: (02/13/2014 09:57:09 PM) (Source: disk) (User: ) Description: W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok. Zasady działu co dostarczyć: KLIK. Obrazka z diskmgmt.msc nie musisz dostarczać, bo już w raporcie FRST Addition jest układ rozpisany (tylko jeden dysk fizyczny): ==================== Drives ================================ Drive c: () (Fixed) (Total:135.23 GB) (Free:11.39 GB) NTFS ==>[Drive with boot components (obtained from BCD)] Drive z: (Nowy) (Fixed) (Total:97.66 GB) (Free:55.98 GB) NTFS ==================== MBR & Partition Table ================== Disk: 0 (MBR Code: Windows 7 or Vista) (Size: 233 GB) (Disk ID: 4C7F2FF6) Partition 1: (Active) - (Size=135 GB) - (Type=07 NTFS) Partition 2: (Not Active) - (Size=98 GB) - (Type=07 NTFS) . Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Cześć , System całkowicie padł nie uruchamia windowsa kilka chwil po tym jak odczytałem twoją wiadomość,żeby było śmieszniej robiłem skan MHDD i nic nie znalazło wszystko ok podłączyłem do tego komputera dysk jako slave i zrzuciłem wszystkie ważne pliki na pendrive następnie podpiąłem już pod mój komputer i zrobiłem erase w MHDD. Problem w tym ,że jak wrzucam płytkę od windowsa najpierw VISTA HOME to nie botuje mi go tylko tak jakby ładuje windowsa i pojawia się niebieski ekran nie wiem czy to instalacyjny lub naprawczy . System windows 7 nie ładuje się w ogóle sypie errorami na czarnym ekranie coś z X...... i również się nie botuje. Bios ustawiony dobrze bo skoro botuje MHDD to Windowsa też powinno. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Z niecierpliwością czekam na pomoc. Edit: Dysk jest ok zainstalowałem na drugim PC windows Vista i wszystko ładnie działa. Podczas podłączenia dysku na mój pierwszy komputer i uruchomienia ( zresetowałem również Bios ) pojawia się ekran z trybami awaryjnymi oraz uruchom ostatnia znana konfiguracja i normalnie. Gdy klikam obojętnie którą po chwili pojawia się na ułamek sekundy blue screen niestety nie jestem w stanie zobaczyć co tam piszę. Czynność ta powtarza się w kółko bez względu na to co klikam, Dodam ,że podejrzanym może być karta graficzna Gigabyte GeForce 8600 GTS która od razu po włączeniu komputera osiąga bardzo wysoką temperaturę(wystarczą 2 restarty a już jest gorąca.). Jakieś propozycje da radę uratować jeszcze komputer ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 podpiąłem już pod mój komputer i zrobiłem erase w MHDD W jakim celu to robiłeś? Nie było takiej porady. Jeżeli to ten sam dysk to on jest niesformatowany z brakiem jakiegokolwiek systemu. Karta ewidentnie do sprawdzenia na innym kompie oraz pod kątem funkcjonowania wentylatora, pasty na radiatorze itp. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Odłączyłem kartę graficzną podpiąłem pod Płytę główną ( zintergrowana) już nie wyskakuje blue screen lecz przy próbie ładowania windowsa się restartuje. Wszystkie czynności pojawiają się przed załadowaniem windowsa. Temp sprawdzona przez bios Temp sys 32 stopni Temp CPU 51 stopni Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 A po zerowaniu formatowałeś dysk i instalowałeś system? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Tak na dysku jest system windows i gdy podpinam pod drugi pc ten z którego pisze odpala się normalnie windows Cały czas pojawia się czy chce wybrać tryby awaryjne i jak klikne awaryjne ładują się stery i reset, Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Człowieku przekładasz dysk z systemem do innego kompa z inną platformą - ZAPOMNIJ, że zadziała. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Czyli jak zainstauje windows na jednym pc a później przerzucę go na mój pc to nie będzie działał ? W takim razie jak próbowałem instalować z swojego PC to nie pokazuje mi się okno konfiguracji tylko niebieskie tło.,Idę zobaczyć może z zintegrowanej kart będę mógł zainstalować windowsa. @edit: Podczas próby instalacji windowsa z karty graficznej która jest zintegrowana z płytą główną nie wykrywa mi Ramki instalacyjnej tej od wyborów języka. jest tylko tło i mogę ruszać myszką po ekranie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Poproś o pomoc kogoś kto ma minimalną wiedzę o komputerach i instalacji systemu. Instalacja nie jest zależna od karty - pod warunkiem, że ta jest sprawna. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Wiem,ale chciałem po prostu wykluczyć tą opcje dlatego podpiąłem pod drugą. kartę i dalej ten sam efekt. Skoro płyta mi się bottuje ładuje się wszystko ok a staje w tym miejscu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Co było wcześniej na tym dysku i jak wygląda płyta instalacyjna - rysy? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 wcześniej na dysku był normalnie system operacyjny ten sam który teraz chciałem zainstalować gry , muzyka itp. Płytka nie ma w ogóle rys jest jak najbardziej ok. Drugi winmdows tym razem 7 również się nie załadował.Jak już wspominałem podłączyłem ten dysk na komputer brata i normalnie z tej płytki miałem pokazane wybór języka i proces instalacji. @ edit" Jakieś pomysły nie wiem od czego zacząć u czy coś będzie z tego komputera. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam ponownie , wymieniłem pastę na procesorze oraz zrobiłem skan memtestem i nic nie wykrył wszystko z ramami jest ok czyli można wykluczyć je. Mogę liczyć na wskazówki co może być przyczyną ewentualnie co sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Moja wskazówka jest taka. Wywalić wszystko za pomocą Gparted i postawic system od nowa. A przynajmniej wywalić partycję systemową i wjej miejsce nie zmieniając obszaru utworzyć nową. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zrobiłem tak jak mówiłeś wszystko ok ładnie,program ładnie się odpalił. zrobiłem całkowity format lecz jak wsadzilem płytę Windows to załadowal się i pojawilo się to niebieskie okno obrazek wyżej. Przepraszam za pisownię pisze z telefonu Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ps. Przy Windowsie Vista pojawia się ten ekran natomiast Windows 7 nie ląduje się. Pisze starting Windows i ląduje się pasek cały czas. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie widzę żadnego obrazka? A Ty coś widzisz w swoich postach? Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Chodziło mi o obrazek z posta nr 12. http://i.imgur.com/Gq2Pvz0.jpg < tutaj link Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 odpal Gparted wejdź na dysk i daj obrazek. Mozliwe że dysk jest na wykończeniu. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 http://i.imgur.com/ouv8ngD.jpg Dodam ,że dysk bezproblemowo instaluje Windowsa gdy go podłączyłem do drugiego PC,tam wyczytuje całą instalacje nawet się zainstalował. Aktualnie pracuje na karcie graficznej z płyty głównej ponieważ na moim GTS8600 było tak samo. Skanowałem MHDD nie było tam żadnych bad sektorów. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 gruby > mieszasz w temacie. Nie wiem o jaki komp chodzi. Ale jeśli to dysk typu ATA nalezy przestawić kontroler w biosie na IDE. Druga opcja > za pomoćą Gparted usuń partycje z Vistą (obydwie) postaw na nowo partycję systemową i drugą (ważne zmień rozmiar) niewiele. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Jest to dysk SATA.Już tłumaczę rzeczywiście mogłem trochę namieszać. Posiadam 2 komputery jeden jest mój (ten który nie działa) i drugi (mojego brata ) z którego piszę właśnie. Gdy próbuje zaisntalować Windows na moim PC (tym uszkodzonym) to pojawia się ten niebieski ekran z postu 19. natomiast gdy odłączam swój dysk i podłączam go do Komputera mojego brata (w trybie master) wtedy pracuje na jego podzespołach to jestem w stanie zainstalować Windows i tam mi się udało bezproblemowo go zainstalować i windwos 7 oraz Vista. Zrobiłem tak aby wykluczyć możliwość,że to właśnie dysk jest wadliwy tutaj. Dysk jest sformatowany i podzielony na dwie partycje (dałem inne rozmiary). Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Witam odświeżam temat. Czy płyta główna może mieć z tym coś wspólnego lub zasilacz ? Może załatwić drugą płytę główną i tam wpiąć podzespoły ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Sprawdź jak przebiegnie instalacja systemu, kierdy podmienisz napędy CD/DVD. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi