Punisher2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Jak całkowicie spolszczyć instalator 7, tj. Starting Windows przed paskiem z Visty oraz Windows is loading files ?? Jak przywrócić animowanego boot screena w miejsce gdzie pojawia się tylko napis Starting Windows po którym pojawia się pasek z Visty ?? Pozbyć się paska z Visty? i Wyśrodkować napis (Windows is loading files) po spolszczeniu (Windows ładuje pliki) na szarym pasku ?? Dlaczego tylko lokalizowane wersje mają takie bugi ?? oraz Jak zwężyć menedżera zadań do rozmiarów z wersji angielskiej ?? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Jak przywrócić animowanego boot screena w miejsce gdzie pojawia się tylko napis Starting Windows po którym pojawia się pasek z Visty ?? Uruchom cmd.exe jako administrator i wpisz lub wklej -> bcdedit /set {current} locale pl-PL Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Uruchom cmd.exe jako administrator i wpisz lub wklej -> bcdedit /set {current} locale pl-PL ale mi chodzi o instalator, to co jest na płytce, obraz cały, a nie o zainstalowany system Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 To zapewne musiałaby być edycja plików systemowych, (obrazu ISO). A jaka wersja tej siódemki? Home, Professional,Ultimate? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 To zapewne musiałaby być edycja plików systemowych, (obrazu ISO). A jaka wersja tej siódemki? Home, Professional,Ultimate? Windows 7 Ultimate x64 BOX PL Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Windows 7 Ultimate x64 BOX PL I co, etap instalacji jest po angielsku? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 I co, etap instalacji jest po angielsku? Instalacja jest po polsku, ale 1 raz gdy powinien pokazać się animowany boot screen jest napis Starting Windows bez animacji a po chwili animacja z Visty, w następnych etapach jest po polsku Trwa uruchamianie systemu Windows i jest animacja. Ten problem dotyczy wszystkich lokalizowanych przez MS wersji Chcę mieć zrobiony obraz tak jak napisałem w 1 poście Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ten problem dotyczy wszystkich lokalizowanych przez MS wersji Ja bym tego problemem nie nazwał. A w czym koledze to przeszkadza? Przecież to tylko pierwsze takty instalacji. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja bym tego problemem nie nazwał. A w czym koledze to przeszkadza? Przecież to tylko pierwsze takty instalacji. w estetyce drogi kolego. Chciałbym mieć wszystko po polsku skoro jest to polska wersja, i mieć normalny boot loader od początku do końca bez tego vistowatego Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 w estetyce drogi kolego. Chciałbym mieć wszystko po polsku skoro jest to polska wersja, i mieć normalny boot loader od początku do końca bez tego vistowatego Rozumiem. Instalator jest za mało patriotyczny w wydaniu Microsoftu. W takim razie czeka kolegę edycja plików systemowych. Prawdopodobnie będzie to katalog sources/instal.wim. Żmudna robota. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Że żmudna robota to wiem, i że trzeba modyfikować pliki z instalatora, tylko muszę wiedzieć jak to zrobić krok po kroku Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Akurat pliki instalacyjne systemów niewiele pomogą w tym przypadku, sam setup też rozumiem jest po Polsku więc zakładamy, że WinPE ukryte w pliku boot.wim też występuje w wersji w pełni spolszczonej. W takim wypadku są dwie opcje które wymuszają taki a nie inny język startowy dla setupu, po pierwsze należy sprawdzić czy w katalogu boot są dostępne właściwe lokalizacje (czylli podkatalog pl-PL) po drugie w BCD dla odpowiedniej sekcji startowej powinna być ustawiona odpowiednia lokalizacja: bcdedit /set {default} locale PL-pl oczywiście należy operację wykonać na kontenerze płyty instalacyjnej więc raczej bcdedit /store "odpowiednia ścieżka" Na siłę można też ustawić lokalizację dla wpisu nadrzędnego: bcdedit /set {bootmgr} locale PL-pl pzdr Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Można jaśniej ?? Obecnie mam zainstalowany XP Home SP3, płytka z 7 jest z wersją polską. Wciąż nie wiem jak usunąć pasek z Visty (w instalatorze), naprawić animację, wyśrodkować ten napis nad szarym paskiem po spolszczeniu, i dokładniejszą instrukcję potrzebuję do tych wszystkich operacji dospolszczania Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ponieważ właśnie mi się skojarzyło, że jeżeli katalog boot nie będzie zawierał podkatalogu fonts a w nim pliku wgl4_boot.ttf to również (przynajmniej WinPE) nie będzie pokazywało polskiego komunikatu startowego. Zagadnienie samo w sobie na tyle proste, że nie widzę potrzeby prowadzenia kogokolwiek "za rączkę". pzdr Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 no niestety ja dalej nic nie rozumię i nie dostalem odpowiedzi na moje pytania Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 no niestety ja dalej nic nie rozumię i nie dostalem odpowiedzi na moje pytania Otrzymałeś, sęk w tym, że nie chcesz spróbować z nich skorzystać. pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi