arthy Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Pkt. 2 załatwiony. Pkt. 1 wygląda na to, że też. Ja więcej pytań nie mam. Czy system jest już całkiem wyczyszczony, czy mam podjąć jeszcze jakieś kroki? FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Usługi zostały pomyślnie naprawione, ale wymagana dodatkowa naprawa skasowanej ikony Centrum akcji. Naprawa: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellServiceObjects\{F56F6FDD-AA9D-4618-A949-C1B91AF43B1A}] "AutoStart"="" Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Zresetuj system. Zrób nowy log z Farbar Service Scanner. . Odnośnik do komentarza
arthy Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 zrobione FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Fiks pomyślnie zaimportowany. Sądzę, że możemy już kończyć temat. Ostatnie kroki: 1. Wystąpiły kolejne zmiany konfiguracyjne, toteż ponów czyszczenie folderów Przywracania systemu: KLIK. 2. Usuń stare Java (nową zainstaluj tylko jeśli potrzebujesz) i zaktualizuj wtyczki Adobe Flash: KLIK. ==================== Installed Programs ====================== Adobe Flash Player 12 ActiveX (x32 Version: 12.0.0.44 - Adobe Systems Incorporated) ----> wtyczka dla IE Adobe Flash Player 12 Plugin (x32 Version: 12.0.0.44 - Adobe Systems Incorporated) ----> wtyczka dla Firefox Java 7 Update 21 (x32 Version: 7.0.210 - Oracle) Java 7 Update 25 (64-bit) (Version: 7.0.250 - Oracle) . Odnośnik do komentarza
arthy Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Zrobione, jave odinstalowałem poprzez panel sterowania ( były 3 składniki). Czy potrzeba jeszcze jakiś log zrobić lub cokolwiek? Windows Defender jest na off czy jest potrzeba go włączać mając Avirę? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 arthy, podałam już końcowe kroki. Jeśli nie proszę o logi, to znaczy, że nie są potrzebne. A Windows Defender jest wyłączany celowo przez antywirusy (chyba większość antywirusów ma to zaplanowane), by im nie przeszkadzał. Systemowy Windows Defender jest przestarzały. Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi