Andziorka Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Hej, ktoś włamał mi się na konto steam, chciałabym sprawdzić czy to keylogger i czy nie ma syfu na komputerze. W załączniku logi, proszę o pomoc! Extras.Txt OTL.Txt gm.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Andziorka, tu już od dawna są nowe zasady i w skład obowiązkowych raportów wchodzi także FRST. Uzupełnij. Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wybacz, Picasso!Już są w załączniku FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Nie widzę tu żadnych oznak infekcji. Tylko drobnostka (nie powiązana ze Steam): w Firefox w Dodatkach odmontuj rozszerzenie adware uTorrentControl_v6 oraz przez SHIFT+DEL dokasuj plik C:\END. Czy to był jedyny komputer łączący się ze Steam? I jest możliwe, że to jest powiązane ze stosunko świeżym atakiem. Podobno miesiąc temu był atak na serwery. Może jakieś hasła wyciekły wtedy... . Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dodatek i plik usunięte. Tak, łączę się tylko za pomocą tego komputera..o ataku słyszałam i tak też przypuszczałam,że może wtedy, ale wolałam sprawdzić. Konto na steamie już odzyskane - uffff.. Dziękuję za pomoc! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Usuń narzędzia: przez SHIFT+DEL skasuj FRST i folder C:\FRST, w OTL uruchom Sprzątanie. Temat zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi