bialykaszalot Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 wykryło pełno zarażonych plików odnośnie Unassoc, nie może kliknąć w "Remove file association (User)" wybrał "EXE" i nie dało się kliknąć w "Remove file association (User)". EDIT: złego loga wysłałem ;d mbam-log-2014-02-13 (19-19-17).txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 wykryło pełno zarażonych plików Wyniki MBAM: - Mówiłam: "skasuj (...) pobrane narzędzia (z wyjątkiem OTL) i logi w katalogach Pulpit i Pobrane." Nie zrobiono tego dokładnie zostawiając katalog C:\Users\win7\Desktop\AdwCleaner z kwarantanną, w którym niepotrzebne detekcje się odbyły... - Reszta to pliki "asystentów pobierania" / downloaderów", szczątki adware i innych infekcji. Dużo szczątków adware SaveSense zostało wykrytych, bo na początku historii uszkodzono adware ComboFixem, co uniemożliwia jego poprawną deinstalację. Jeszcze drobną poprawkę załaduj, w tym na potencjalne szczątki odinstalowanego wcześniej Firefoxa (i zakładam, że nie został ponownie zainstalowany, w przeciwnym wypadku poniższe usuwanie go uszkodzi). Pobierz ponownie FRST. Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\Windows\Installer\{9C4F8AF7-1916-323A-6DA4-47FA4D7CFED7} C:\Windows\System32\config\systemprofile\AppData\Local\Windows Internet Name Service C:\Users\win7\AppData\Local\DM C:\Users\win7\AppData\Local\Mozilla C:\Users\win7\AppData\Roaming\Mozilla C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox C:\Program Files (x86)\Mozilla Maintenance Service CMD: rd /s /q C:\Users\win7\Desktop\AdwCleaner Reg: reg delete HKCU\Software\Mozilla /f Reg: reg delete HKCU\Software\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Mozilla /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\mozilla.org /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins /f Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. odnośnie Unassoc, nie może kliknąć w "Remove file association (User)" wybrał "EXE" i nie dało się kliknąć w "Remove file association (User)". To w końcu chodziło o EXE czy LNK i czy problem rozwiązany? . Odnośnik do komentarza
kacpik6676 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 EXE nie mogłem tam kliknąć tej opcji na samej górzę, a z LNK mogłem i jeśli chodzi o problem z ikonkami to tak, rozwiązany. A tego nie rozumiem co mam robić, więc poczekam na "bialykaszalot". Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 EXE nie mogłem tam kliknąć tej opcji na samej górzę, a z LNK mogłem i jeśli chodzi o problem z ikonkami to tak, rozwiązany. To oznacza, że rozszerzenie EXE nie było przejęte, to LNK (czyli skróty) były wadliwe. A tego nie rozumiem co mam robić, więc poczekam na "bialykaszalot". Bez trudu uruchomiłeś ComboFixa, więc nie rozumiem dlaczego nie potrafisz wykonać równie prostych instrukcji. To jest bardzo łatwe: - Pobierasz FRST z linka w przyklejonym: KLIK. Zapisujesz program na Pulpicie. - Otwierasz Notatnik i wklejasz w nim tekst podany na szarym tle. Zapisujesz plik pod nazwą fixlist.txt na Pulpicie. - Uruchamiasz FRST i klikasz w Fix (a nie Scan). Na Pulpicie powstanie plik fixlog.txt i ten masz przedstawić. . Odnośnik do komentarza
kacpik6676 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Dobra, kaszalota nie ma to sam spróbuje, a tak po za tym wyczyściłem środek kompa sprężonym powietrzem, pierwszy raz to robiłem na tym kompie, a mam go 15 miechów, trochę kurzu było lecz w grze mam dalej 80 fps a ping 400-700 i tak skacze, więc mam pytanie czy to zależy od neta czy od kompa, jeśli od neta to go zmieniać? A te logi zaraz zacznę robić. Edit# Ostatnio to net mi bardzo zwolnił FRST pobierał się 4 minuty ponad, a waży 2.1 mb. Co teraz mam zrobić? Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 kacpik6676, i widzisz jakie to było proste. Zadanie poprawnie wykonane. Ostatnio to net mi bardzo zwolnił FRST pobierał się 4 minuty ponad, a waży 2.1 mb. Upłynęło kilka dni. Czy ten efekt nadal występuje? Jeśli tak, to na wszelki wypadek zrób nowe logi z FRST wg instrukcji w przyklejonym: KLIK. . Odnośnik do komentarza
kacpik6676 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Raczej nie, ost grę pobierałem to pobierało się z 180 kb, a w lolu (taka gra) normalnie po tym all zszedł mi ping z 220 do 100 i potem, wyczyściłem sprężonym powietrzem środek komputera i mam 80 ping ale to raczej nie od czyszczenia bo z tego co wiem to ping jest od neta, więc czyszczenie kompa nic daje ale tak czy siak mam teraz 80 pingu z 220 co mnie bardzo cieszy. Dziękuje za wszystko. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Na sam koniec: 1. Przez SHIFT+DEL usuń pobrany FRST i folder C:\FRST. 2. Ponów czyszczenie folderów Przywracania systemu: KLIK. Temat rozwiązany. Zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi