sumzor Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Co zrobić żeby nie było Typ:dokument tekstowy bo o to chyba chodzi Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Cholera. POKAŻ ZAWARTOŚĆ tego katalogu i nie kombinuj. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wyrzuciłem swojego Hostsa wkleiłem przysłanego zipem iwygląda to tak[ Vide Obrazek] myślę że dobrze. Oraz nowe po dokonaniu zmian FRST i AddItin Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No i ładnie wygląda. Tak ma być. Temat pliku hosts mamy załatwiony. Teraz niech muzyk75 zakończy działania z FRST. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Już się domyślam gdzie popełniałem błąd.Ja tego hostsa nie zapisywałem w katalogu tylko na pulpicie a dopiero po tym przenosiłem bo tak mi było łatwiej czy w tym może tkwić błąd? Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Czyżby były jeszcze jakieś problemy z FRST ?Zaczynam się niepokoić.Proszę o więcej informacji dod. błędów w FRST Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Chciałbym podziękować wszystkim,którzy wzięli udział w tym "maratonie"by rozwiązać mój problem [okazuje się jak wynika z ostatnigo posta Belfegora,że to tylko jeden z moich problemów] i prosić jednocześnie o daszą pomoc w rozwiązaniu pozostałych [nie wiem dokładnie o co chodzi ale podobnież w FRST jest coś nie tak ] Jeszcze raz bardzo dziękuję. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Forum działa na zasadach dobrowolnej pomocy w miarę możliwości i dostępności pomagających, którzy mają również swoje sprawy. Pukanie co 10 minut nowych postów jest tu naganne i niczym nie skutkuje w sensie przyspieszenia. Nudzi Ci się to masz tu zadanie. Masz problemy z plikami na dysku - szczególnie z tematem indeksowania. Start - Akcesoria - Wiersz polecenia - PPM - Uruchom jako administrator - Enter. W oknie wpisz dokładnie (uwaga na spacje - w koniecznym miejscu wpisuję _): chkdsk_C:_/f_/r - Enter. Po komunikacie o konieczności wykonania sprawdzania po restarcie klikasz t i robisz restart. Niczego nie dotykasz tylko cierpliwie czekasz na zakończenie działania i obserwujesz komunikaty o błędach i finał działania. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Za każdym razem otrzymuję odpowiedź że wpis jest niepoprawny. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wpisz tu dokładnie treść polecenia. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Myślę ,że osiągnąłem to sa mo inną drogą.Komp>C>prawoklik>Właściwości>narzędzia>Sprawdź>dwa ptaszki przy sprawdź dysklokalny> rozpocznij.Następnie dokonałem restartu komputera i na czarnym ekranie system sprawdzał poszczególne części dysku przez ok 20 min. Błędów obserwując ten zapis nie zauważyłem [może je samoczynnie naprawiał].Czy o tą czynność chdziło z tym wierszem poleceń?Piszesz bym dokładnie wpisał treść polecenia a sam zrobiłeś to niedokładnie.Trzeba ją było zapisać pogrubionym pismem.Nie wiedziałem cz myślnik i enter należy do wpisu czy tylko,że należy dać polecenie "enter" na klawiaturze.To samo z przodu nie wiem od jakiego znaku zaczynał się wpis.Gdyby treść wpisu była pogrubiona nie miałbym problemu,a tak próbowałem różne warianty i ciągle odmowa.Nawet nie wiedziałem czy kropka na końcu należała do wpisu.Nigdy dotąd z wiersza poleceń nie korzystałem więc nie wiedziałem jak taki wpis wygląda co do niego należy a co jest tylko częścią posta. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Start - Uruchom (lub wyszukaj) - eventvwr.msc - Enter. Zdarzenia administracyjne - Chyba niestandardowe (nie mam teraz dostępu do W7) - w prawym oknie wyszukujesz zdarzenie nr 1001 i odpowiadający mu wpis w opisie zdarzenia Wininit. Powinno czasowo dotyczyć momentu wykonania skanowania. Klik na to zdarzenie, kopiujesz z dolnego okna treść i wklejasz do posta. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Znów nieprecyzyjne określenie "dolnego okna"-tam takiego nie ma.Domyślam się że o to chodziło Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (nie mam teraz dostępu do W7) Widzisz ten wpis? Możesz poczekać do 21:00 jak wrócę z pracy. Nie możesz sam poszukać widok; ogólne itp. Chodzi o treść zdarzenia. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 A może o to chodziło? Winnit.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 A może o to chodziło? Nie. Zrób tak: Wejdź do dziennika zdarzeń systemu Windows. Rozwiń listę > zobaczysz 4 sekcje. Zdarzenie Wininit 1001 jest w sekcji Aplikacje. Jak klikniesz na Aplikacje, wtedy je odnajdziesz. Klikniesz na zdarzenie i wyświetli ci się takie okienko jak w pośćie 63. Zakładka ogólne > na dole masz funkcję kopiuj. Otworzysz systemowy notatnik i wkleisz do niego zawartość i podasz na forum. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Dołączę jeszcze to.Bo tam żadnego dolnego okna nie ma więc muszę zgadywać o co Ci chodziło, choć nie dziwię się temu bo próbujesz doradzać jak sam stwierdzasz Twój cytat;(nie mam teraz dostępu do W7) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wykonaj to co podałem. Pokazujesz obrazek ze zdarzenia Wininit 11 a chodzi o Wininit1001. Napisałem gdzie je znajdziesz. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 To było precyzyjne więc chyba wysyłam co należy.Ale wracając do wczorajszych trudności jak to zrobić,żeby plik z notatnika zapisywał się jako plik a nie jako Dokument tekstowy.Chciałbym to wiedzieć na przyszłość[to w oderwaniu od bieżącego tematu]. CHKDSK.txt Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Ten Winnit 11 wysłałem jaszcze przed twoją precyzyjną wypowiedzią,było to jeszcze w odpowiedzi na nieprecyzyjne pytanie Wiesława. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 w prawym oknie wyszukujesz zdarzenie nr 1001 i odpowiadający mu wpis w opisie zdarzenia Wininit Jeżeli to było nieprecyzyjne to inaczej nie potrafię. Chkdsk wprowadził korekty do systemu plików. Teraz poczekaj aż ktoś oceni logi z FRST. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 jak to zrobić,żeby plik z notatnika zapisywał się jako plik a nie jako Dokument tekstowy.Chciałbym to wiedzieć na przyszłość[to w oderwaniu od bieżącego tematu]. Post nr 46. Masz tam obrazek jak zapisać plik korzystając z opcji Wszystkie pliki. Robisz tak. Otwierasz notatnik > wpisujesz obojętnie co > z menu Notatnika Plik > Zapisz jako > w polu nazwa wpisujesz Hosts > a z drugiego paska > wybierasz Wszystkie pliki .Klikasz Zapisz i finał. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Domyślam się,że teraz należy dosłać logi więc to robię Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Zabij mnie ale wczoraj robiłem tak jak piszesz 30 razy i dziś to samo ale za każdym razem gdy zapiszę plik na pulpicie klikam właściwości a tam jak byk "Dokument tekstowy" Może to zależy od miejsca zapisania pliku? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Może to zależy od miejsca zapisania pliku? Powtórz to, ale teraz zrób tak Start > Wszystkie programy > Akcesoria > i z prawokliku na Notatnik > uruchom jako administrator. I powtórz cała operację. W polu nazwa ma być tylko nazwa poliku. Nie może być .txt bo zapisze sie wtedy jako txt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi