Madzialena Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam, zamierzam zainwestować trochę w smartfona no le jako że ja się na tym nie znam to liczę że wy mi pomożecie w wyborze jakiegoś modelu.Do wydania mam max 800zł. Więc co do moich wymagań to ma być dość wytrzymały (chodzi o to że ja mam tendencję do przypadkowego upuszczania telefonów ^^), aparat min. 5mpx (żeby ładne zdjęcia robił), ekran 4 cale a resztę to jak uznacie Znalazłam model który wydaje mi się spełniać moje oczekiwania ale wolę też posłuchać opinii innych:LG Swift L5 II Za wszystkie porady z góry dziękuję Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Swift L5 II jest powolny . Może Samsung Galaxy S3 mini ? Ewentualnie jeśli ma być wytrzymały to Samsung Galaxy Xcover 2 ? Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Xcover 2-mała ilość wbudowanej pamięci, przy mojej tendencji do wrzucania na telefon czego popadnie to te 4gb+ karta 2gb długo nie pociągną. S3 mini- no super ale jeszcze się wstrzymam.A coś innego on Sony albo LG w tej cenie by się znalazło? Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ze swojej strony mogę polecić Sony Xperia L http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperial/ Dodatkowo jakiś dobry futerał który by zabezpieczał telefon przed przypadkowym upuszczeniem Odnośnik do komentarza
Kusma Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Mam Nokie Lumie 620 - jestem bardzo zadowolony - po przesiadce z samsunga z androidem uznaję że Win 8 jest o niebo lepszy. Nie wiem co do wytrzymalosci - ja akurat nie upuszczam Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 A ja przewrotnie zapytam: po co smartfon? Zdjęcia? Najtańszy kompakt zrobi o niebo lepsze. Internet, filmy na 4 calach? Bez porównania większy komfort do 7 calowy tablet, a też się zmieści w damskiej torebce. Rozważ zestaw np. Nokia Asha 206 + Lenovo A3000 = ok. 800 zł. Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Mam już tablet z androidem,a smartfon to tak głównie po to że moja nokia x-2 już zaczyna mi się nudzić no i fakt że prościej jest mieć zawartość tabletu na smartfonie niż brać do szkoły ze sobą to 7 calowe coś Jak na razie to Xperia L mi się podoba Zobaczymy co jeszcze powie gościu z media expert Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Temat do zamknięcia wybór padł na kompletnie inny model i firmę. Mianowicie Overmax Vertis Expi. Dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Madzialenka > tylko nie rzucaj nim po chodniku. Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ok Załatwię sobie coś innego do wyładowywania frustracji Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Załatwię sobie coś innego do wyładowywania frustracji Ponoć najlepszy do rozładowania frustracji jest facet. Ale bywa też bardzo dobrym rozwiązaniem wizyta w cukierni. Najważniejsze żeby smartfon był cały. Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Cukiernia odpada "odchudzam się" A facet cóż o normalnego u mnie w okolicy ciężko A i mam jeszcze pytanie, nie wiem czemu ale po zakończeniu połączenia ekran robi się czarny i cały telefon się zawiesza. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 A i mam jeszcze pytanie, nie wiem czemu ale po zakończeniu połączenia ekran robi się czarny i cały telefon się zawiesza. Pewnie dlatego że to Overmax, podejrzewam że Xperia albo LG by takich klocków nie wyczyniały Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wina softu. Czy by nie wyczyniały ? To android tu jest wszystko możliwe dobrze widać to w samsungach co touchwiz potrafi zrobić :E Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Mniejsza o to, ja i tak stosunkowo rzadko dzwonię A ogólnie to jak na razie to się ładnie sprawuje... no po za wykorzystaniem ramu bo to sięga non stop 60-80% :/ Plus fakt że mam średniej wielkości dłoń i mi się trochę ciężko jedną ręką go obsługuje ale i tak jest świetny Za te pieniądze to nie mam na co narzekać Odnośnik do komentarza
Gość Mare Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wiem, że sprzęt już został wybrany. Jednak może się komuś przydać info dotyczące rozsądnego smartfona w dobrej cenie. Zakupiłem takowy w przeliczeniu na PLN za 550 zł (wraz z kartą sim, oraz zdjęciem blokady simlock). Mowa jest o Motorola Moto G. Wrażenia z użytkowania opisane pod tym adresem http://www.instalki.pl/testy/hardware/13681-moto-g.html Jeśli ktoś nie ma możliwości zakupu bezpośrednio w UK lub przez znajomego to pozostaje amazon... jednak z tego co wiem, to wychodzi trochę drożej. Jak dla mnie wszystko w tym sprzęcie jest w porządku. Niektórzy jednak narzekają na aparat, ale to już inna para kaloszy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi