leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Mam laptopa Samsung R540 z Windows 7 Home Premium, 64 bit. Kilka dni temu wyskoczył mi komunikat, brak miejsca na dysku i laptop wyłączył się. Po uruchomieniu go wykasowałam zbędne pliki i laptop chodzi, ale przy oglądaniu grafik, filmów włącza się wentylator i ogólnie laptop wolniej chodzi. Czy mógłby mi ktoś z was pomóc , co mam zrobić żeby zwolnić miejsce na dysku i oczyścić go z niepotrzebnych plików śmieci. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami oraz dodatkowe dwa z System Summary i Sensors - KLIK. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 leliwka > szybko bez zbędnego nawijania > jest taki magiczny programik TFCleaner > znajdziesz w necie. odpalasz > klikasz OK i czekasz > usuwa pliki tymczasowe (temp) jak dalej mało miejsca to już musisz przerzucić ręcznie z dysku C na inną partycję. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 leliwka > szybko bez zbędnego nawijania > jest taki magiczny programik TFCleaner > znajdziesz w necie. odpalasz > klikasz OK i czekasz > usuwa pliki tymczasowe (temp) jak dalej mało miejsca to już musisz przerzucić ręcznie z dysku C na inną partycję. a czy on też usuwa zbędne pliki w rejestrze? I co mam tam zaznaczyć w tym programie wszystko? Już to zrobiłam i dalej bez zmian, być może to jakiś inny problem, może to coś innego zżera miejsce na dysku Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 a czy on też usuwa zbędne pliki w rejestrze? Nie. Rejestr zostaw w spokoju. Od rejestru są inne programy. Co masz zaznaczyć? Wszystko > TFCleaner usuwa pliki tymczasowe i nic więcej. Jak zrobisz rewolucję podaj Wiesławowi to o co prosił. Pogrupujemy kwity na dysku. I będzie porządek. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie. Rejestr zostaw w spokoju. Od rejestru są inne programy. Co masz zaznaczyć? Wszystko > TFCleaner usuwa pliki tymczasowe i nic więcej. Jak zrobisz rewolucję podaj Wiesławowi to o co prosił. Pogrupujemy kwity na dysku. I będzie porządek. To i co jeszcze, mi to trzeba kawe na ławe bo ja w końcu baba Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Płeć nie ma znaczenia. pokaż obrazek z Zarządzania dyskami. mam nadzieję, że wiesz jak tam dotrzeć? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Z drugiego postu brak HWINfo ale zakładka Sensors (u góry). Pokaż cały obrazek. Dodatkowo - Start - Uruchom - diskmgmt.msc - Enter (zobacz jak ma wyglądać ten obrazek - opis w linku do Hardware). I nie pisz - bo ja w końcu baba. Picasso też, że użyję tego wyrazu "baba". EDYTA @Belfegor Dodatkowe info. Jeśli wiesz o tym to bez znaczenia - przyda się innym. Od kilku miesięcy systemowe oczyszczanie dysku na W7 ma dodatkową funkcjonalność - w wersji podstawowej czyści również zainstalowane aktualizacje w ramach Windows Update i co ważne PLIKI INSTALACYJNE W7 SP1 . Edytowane 4 Lutego 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Z drugiego postu brak HWINfo ale zakładka Sensors (u góry). Pokaż cały obrazek. Dodatkowo - Start - Uruchom - diskmgmt.msc - Enter (zobacz jak ma wyglądać ten obrazek - opis w linku do Hardware). I nie pisz - bo ja w końcu baba. Picasso też, że użyję tego wyrazu "baba". EDYTA @Belfegor Dodatkowe info. Jeśli wiesz o tym to bez znaczenia - przyda się innym. Od kilku miesięcy systemowe oczyszczanie dysku na W7 ma dodatkową funkcjonalność - w wersji podstawowej czyści również zainstalowane aktualizacje w ramach Windows Update i co ważne PLIKI INSTALACYJNE W7 SP1 . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 To chyba nie jest problem miejsca na dysku - na obu partycjach masz po około 50 % wolnego miejsca. Nadal brak Sensors - pierwszy obrazek - lewa strona u góry - widzisz tam żółte kółeczko z piorunem i napisem Sensors? Kliknij i pokaż. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 To chyba nie jest problem miejsca na dysku - na obu partycjach masz po około 50 % wolnego miejsca. Nadal brak Sensors - pierwszy obrazek - lewa strona u góry - widzisz tam żółte kółeczko z piorunem i napisem Sensors? Kliknij i pokaż. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Z drugiego postu brak HWINfo ale zakładka Sensors (u góry). Pokaż cały obrazek. Dodatkowo - Start - Uruchom - diskmgmt.msc - Enter (zobacz jak ma wyglądać ten obrazek - opis w linku do Hardware). I nie pisz - bo ja w końcu baba. Picasso też, że użyję tego wyrazu "baba". EDYTA @Belfegor Dodatkowe info. Jeśli wiesz o tym to bez znaczenia - przyda się innym. Od kilku miesięcy systemowe oczyszczanie dysku na W7 ma dodatkową funkcjonalność - w wersji podstawowej czyści również zainstalowane aktualizacje w ramach Windows Update i co ważne PLIKI INSTALACYJNE W7 SP1 . ALE WY JESTEŚCIE WYJĄTKOWE BABY Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Masz za wysoką temperaturę procesora. Zrób fotki wnętrza PC. Czas wydać kilka złoty na dodatkowe wentylatory. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 To zakurzony lapek z suchą pastą i pewnie z problemami dysku. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Masz za wysoką temperaturę procesora. Zrób fotki wnętrza PC. Czas wydać kilka złoty na dodatkowe wentylatory. A jak mam zrobić te foty, muszę coś rozkręcać? Ponadto chciałam dodać że po zrobieniu tych wszystkich kroków o których tu wszyscy pisaliście odzyskałam 9,4 gb dzięki serdeczne wszystkim Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 To zakurzony lapek z suchą pastą i pewnie z problemami dysku. A można go jakoś oczyścić z kurzu, normalnego kompa to rozkręcam i czyszczę, a to to to nie wiem jak Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 A można go jakoś oczyścić z kurzu, normalnego kompa to rozkręcam i czyszczę, a to to to nie wiem jak Mozna. Pooglądaj film i już bedzie wiadomo czym i jak. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Mozna. Pooglądaj film i już bedzie wiadomo czym i jak. Dzięki jutro się za o zabiorę. Wiesz co jeszcze zauważyłam, że jak podłączam zasilacz to wtedy wentylator zaczyna głośno chodzić, dlaczego? No tak próbowałam go rozkręcić , ale to trochę bardziej skomplikowane żeby się dostać do wentylatora niż na tym filmiku który pokazałeś więc już dobry Bóg zrobił co mógł, teraz potrzeba fachowca Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Może za słaba bateria i dlatego wolniej chodzi. A jak podłączysz zasilanie, dostaje prądu i zaczyna wydajniej pracować. Nie wiem. Ale wiem jedno powinnaś go porządnie wyczyścić. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Może za słaba bateria i dlatego wolniej chodzi. A jak podłączysz zasilanie, dostaje prądu i zaczyna wydajniej pracować. Nie wiem. Ale wiem jedno powinnaś go porządnie wyczyścić. Wydaje mi się że szybciej chodzi bez baterii. No więc muszę go oddać w fachowe ręce. Nie wiem, może dodać mu pamięć, albo procesor, żeby był wydajniejszy? Ale dziękuję za pomoc i tak dużo mi pomogliście wszyscy Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 No więc muszę go oddać w fachowe ręce. Przyślij go do mnie Przygotuj się w takim razie na wydatek. może dodać mu pamięć Nie da rady. Obsługuje max. 3gb Czy to Twój lapek? http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP-R540-JA07PL Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jak go oddasz fachowcom to dmuchną mu w turbinę sprężonym powietrzem (pomoże lub nie i tylko chwilowo) i przy okazji mogą uszkodzić płytę główną bo jeżeli wcześniej nie zablokują wiatraka to zrobi się z tego prądnica i da napięcie zależne od obrotów wiatraka. Taka operacja wogóle nie usuwa kurzu. Miejsce na dysku to dalszy temat bo trzeba zdiagnozować stan dysku. Jeżeli będzie OK można pozbyć się zbędnych rzeczy. Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Przyślij go do mnie Przygotuj się w takim razie na wydatek. Nie da rady. Obsługuje max. 3gb Czy to Twój lapek? http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP-R540-JA07PL No mój Odnośnik do komentarza
leliwka Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Przyślij go do mnie Przygotuj się w takim razie na wydatek. Nie da rady. Obsługuje max. 3gb Czy to Twój lapek? http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/pc-archives/NP-R540-JA07PL no tak do Ciebie tylko że ja mieszkam w Monachium Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 no tak do Ciebie tylko że ja mieszkam w Monachium Tam między innymi produkują moje ulubione auta. Jaką masz pogodę? A wracając do tematu lapka > założmy na chwilę że niemiecka solidność przetrwała chińszcyznę Może jakowyś niemiecki serwisant wykona czyszczenie porządnie i zgodnie z zasadami. Zapytałem czy to Twój lapek bo na obrazku z Hwinfo jest bardzo niskie taktowanie procka, a to znaczy jedno procesor sam się broni przed temperaturą. Nie czekaj tylko zanoś go do serwisu w Monachium. Kurcze jak to brzmi - zanoś go do serwisu w Monachium. Czuję się jak Euro -pejczyk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi