kbudka Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam. Mam ten sam problem i kompletnie nie wiem co mam zrobić. Nie znam się, więc proszę o pomoc. Jeżeli w złym miejscu jest post bardzo proszę o przekierowanie do właściwego. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 kbudka, zasady działu: KLIK. Tu jest zakaz podpinania się pod cudze tematy (wydzielone w osobny) oraz brak obowiązkowych raportów. Proszę dostarczyć logi z FRST i OTL. . Odnośnik do komentarza
kbudka Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam i bardzo dziękuję za reakcję, już wysyłam to, co jest potrzebne. FRST.txt Addition.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Przechodzimy do usuwania szczątków wadliwej aplikacji Mobogenie (aplikacja zresztą ma charakterystykę adware) oraz innych śmieci, w tym szczątków Firefox (nie wygląda na zainstalowany): 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe [738496 2013-10-18] () HKLM\...\Run: [hpqSRMon] - [x] HKLM\...\Policies\Explorer: [NoCDBurning] 0 HKCU\...\Run: [ALLUpdate] - "C:\Program Files\ALLPlayer\ALLUpdate.exe" "sleep" HKCU\...\Run: [PCSpeedUp] - "C:\Program Files\Przyspiesz Komputer\PCSpeedUp.exe" HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb URLSearchHook: HKCU - (No Name) - {9CB65206-89C4-402c-BA80-02D8C59F9B1D} - C:\Program Files\AskTBar\SrchAstt\1.bin\A5SRCHAS.DLL No File SearchScopes: HKLM - {EEE7E0A3-AE64-4dc8-84D1-F5D7BAF2DB0C} URL = http://slirsredirect.search.aol.com/slirs_http/sredir?sredir=2685&query={searchTerms}&invocationType=tb50winampie7 SearchScopes: HKCU - {6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990} URL = SearchScopes: HKCU - {9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2A69} URL = http://search.bearshare.com/webResults.html?src=ieb&q={searchTerms} SearchScopes: HKCU - {afdbddaa-5d3f-42ee-b79c-185a7020515b} URL = http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?q={searchTerms}&SearchSource=4&ctid=CT2077543 SearchScopes: HKCU - {EEE7E0A3-AE64-4dc8-84D1-F5D7BAF2DB0C} URL = http://slirsredirect.search.aol.com/slirs_http/sredir?sredir=2685&query={searchTerms}&invocationType=tb50winampie7 BHO: Winamp Toolbar Loader - {25CEE8EC-5730-41bc-8B58-22DDC8AB8C20} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll (AOL Inc.) BHO: Ask Search Assistant BHO - {9CB65201-89C4-402c-BA80-02D8C59F9B1D} - No File BHO: Ask Toolbar BHO - {FE063DB1-4EC0-403e-8DD8-394C54984B2C} - No File Toolbar: HKLM - Winamp Toolbar - {EBF2BA02-9094-4c5a-858B-BB198F3D8DE2} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll (AOL Inc.) Toolbar: HKCU - No Name - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No File Toolbar: HKCU - Winamp Toolbar - {EBF2BA02-9094-4C5A-858B-BB198F3D8DE2} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll (AOL Inc.) CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [cpcidiiiodpbjdkbhldlebfbnidpgaih] - C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\CRE\cpcidiiiodpbjdkbhldlebfbnidpgaih.crx [2013-07-22] CHR HKCU\...\Chrome\Extension: [cpcidiiiodpbjdkbhldlebfbnidpgaih] - C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\CRE\cpcidiiiodpbjdkbhldlebfbnidpgaih.crx [2013-07-22] S3 PCAMPR5; \??\C:\WINDOWS\system32\PCAMPR5.SYS [x] C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP C:\Documents and Settings\User\Dane aplikacji\Mozilla C:\Documents and Settings\User\Dane aplikacji\OpenCandy C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\CRE C:\Program Files\Mobogenie Reg: reg delete HKCU\Software\Mozilla /f Reg: reg delete HKCU\Software\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Mozilla /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\mozilla.org /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\MozillaPlugins /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj: Ask Toolbar, Download Updater (AOL LLC), Winamp Toolbar (2 pozycje). 3. Zresetuj cache wtyczek Google Chrome. Otwórz Google Chrome, w pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie włącz. Zamknij Google Chrome. 4. Uruchom AdwCleaner. Zastosuj Szukaj, a po tym Usuń. Powstanie folder C:\AdwCleaner z raportem z usuwania. 5. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 6. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt i log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
kbudka Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Dzięki za wskazówki, ale mam problem, bo zatrzymuję się na punkcie 2.Usunęłam Download Updater (AOL LLC), Winamp Toolbar - tylko jedną pozycję, Ask Toolbar nie mogę odinstalować, bo wyskakuje mi coś takiego: Wystąpił błąd podczas ładowania C:/PROGRA~1/AskTBar/bar/1.bin/AskTBar.dll Nie można odnaleźć określonego modułu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ask Toolbar nie mogę odinstalować, bo wyskakuje mi coś takiego: Wystąpił błąd podczas ładowania C:/PROGRA~1/AskTBar/bar/1.bin/AskTBar.dll Nie można odnaleźć określonego modułu. Uruchom to narzędzie Microsoftu: KLIK. Zaakceptuj > Wykryj problemy i pozwól mi wybrać poprawki do zastosowania > Odinstalowywanie > zaznacz na liście Ask Toolbar > Dalej. . Odnośnik do komentarza
kbudka Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Nie ogarniam chyba, albo ślepa jestem.Na liście, która mi się wyświetliła nie ma Ask Toolbar jest coś takiego Toolbox.W panelu sterowania przez dodaj usuń programy nadal widnieje to dziadostwo.Ale jest jeszcze kwestia taka, że już mi się nie wyświetla błąd przy uruchamianiu komputera. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 kbudka, opuść już tę część z Ask Toolbar i przejdź do kolejnych punktów. . Odnośnik do komentarza
kbudka Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 W załączniku pliki, mam nadzieję, że jest tak, jak trzeba było zrobić Fixlog.txt FRST.txt AdwCleanerR0.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Wszystko zrobione. Kończymy: 1. Mini poprawka. Otwórz Notatnik i wklej w nim: SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing. Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Przez SHIFT+DEL (omija Kosz) skasuj FRST i folder C:\FRST, w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Odinstaluj wszystkie stare wtyczki Adobe Flash i Java, o ile potrzebne zainstaluj najnowsze wersje: KLIK. Na Twojej liście zainstalowanych cała masa staroci: ==================== Installed Programs ====================== Adobe Flash Player 10 ActiveX (Version: 10.0.32.18 - Adobe Systems Incorporated) Adobe Flash Player 11 Plugin (Version: 11.9.900.170 - Adobe Systems Incorporated) Adobe Flash Player 9 ActiveX (Version: 9 - Adobe Systems Incorporated) Adobe Flash Player 9 ActiveX (Version: 9.0.115.0 - Adobe Systems, Inc.) Gadu-Gadu 7.7 (Version: - ) Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.0_03 (Version: - ) Java 7 Update 4 (Version: 7.0.40 - Oracle) A spróchniałe i słabo zabezpieczone Gadu-Gadu 7.7 proponuję wymienić nowoczesną alternatywą w rodzaju WTW: KLIK. . Odnośnik do komentarza
kbudka Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 No i chyba zrobiłam wszystko jak trzeba. Dziękuję, bardzo dziękuję za poświęcony mi czas. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi