sumzor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dotychczas korzystałem z Xp prof.i OUTLOOK EXPRESA.Poczta działała przez lata bez zarzutu.Tydzień temu kupiłem nowy komputer z zainstalowanym Windows 7 oraz programemOffice,w którego składzie jest program pocztowy Outlook.Skonfigurowałem z nim mniej dla mnie mniej ważną pocztę Interii.Niestety bezskutecznie od trzech dni usiłuję skonfigurować z Outlookiem b.ważną dlamnie pocztę onetu [ważną bo ok.50 osób i instytucji jak dostawcy rachunów np.za prąd i media znają tylko ten adres].Wszelkie próby konfiguracji z różnymi kombinacjami serwerów kończą się komunikatem jak w załączniku: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9b64dab9c3156568.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Sprawdź, czy wszystkie ustawienia programu pocztowego są takie, jak wymaga tego onet: [KLIK] oraz [KLIK]. Zwróć szczególną uwagę na ustawienia portów: Poczta wychodząca: 587 (465 dla połączeń szyfrowanych - SSL)Poczta przychodząca: 143 (993 dla połączeń szyfrowanych - SSL) m.g. Odnośnik do komentarza
sumzor Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Już skonfigurowałem ,ale musiałem użyć serwerów: poczta przychodząca- 110 poczta wychodząca -465 [z SSL] Tym niemniej dziękuję za pomocne rady. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi