bfh Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 witam. posiadam acer 7552g syst. win 7 64bit. komputer łączy sie z internetem poprzez kabel lecz nie umiem właczyc wifi. poprzedni właściciel nie miał problemu z wi-fi ale przed odsprzedaniem fomatował go. systemowymi klawiszami fn+f3 nie da się właczyc. nie mam równiez połaczenia sieci bezprzewodowej. ponizej udostepniam screeny z info jakie zebrałem o komputerze i problemie. zakrualizowałem sterwoniki propgramem slimdrivers. pobrałem równiż sterowniki z tej strony:http://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-CARD/Atheros/Acer-Aspire-7552G-Atheros-WLAN-Driver-900173-for-Windows-7-64-bit.shtmljednak kiedy próbowałem je zainstalować nic sie nie działo.oto model mojego routera: Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie masz zainstalowanych sterowników karty wifi. Widać to w menadżerze urządzeń (kontroler sieci) oraz w połączeniach sieciowych (tylko LAN - Broadcom). W tej sytuacji ustawienia routera nie mają nic do rzeczy. Podobnie z klawiszami funkcyjnymi - nie ma czego włączyć. Najpierw trzeba zainstalować prawidowe sterowniki. Pobierz je ze strony producenta. Zwróć uwagę, że są dwa różne dla kart wifi: z chipsetem Atheros 9.0.0.173 i Broadcom 5.60.350.6. Prawdopodobnie laptop występuje w dwóch wersjach. Jaki chipset masz w swoim możesz sprawdzić za pomocą HWiNFO (wybierz wersję 64 bit). Odnośnik do komentarza
bfh Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 którą opcje dokładnie wybrac do pobrania?? po pobraniu atheros nic się nie działo. po pobraniu broadcom doszło do instalacji oraz zrestartowania komputera jednak nadal nie umiem włączyc wifi Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wybierz portable (to, co zaznaczyłeś to ta sama wersja na różnych serwerach) nie będziesz musiał instalować. Odnośnik do komentarza
bfh Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 czyli atheros? Odnośnik do komentarza
bfh Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 dzięki. mam wifi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi