marzar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jestem posiadaczem takiego dysku http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/search/1/a_id/3707# W zeszłym tygodniu chciałem się do niego podpiąć i okazało się to niemożliwe. W systemie nie widać dysku 1TB tylko to co na załączonym obrazku nr.1 intarface Jak się później okazało podczas mojej nieobecności dysk zewnętrzny został zrzucony z półki przez moje dziecko. Na dysku tym znajdują się zdjęcia i filmy rodzinne z blisko 10 lat więc dane te są dla mnie bardzo cenne pod kątem sentymentalnym. W tzw. międzyczasie kupiłem nowy dysk 1TB więc może istnieje jakaś metoda przegrania tych danych z jednego dysku na drugi. Jeśli tak, to bardzo bym prosił o jakąś pomoc, poradę, jak się do tego zabrać. dodatkowo przesyłam zrzut i log z crystal disk info Jak zawsze liczę na Waszą pomoc cdi-log.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 To że oberwał to widać. Ale pokaż tylko obrazek z Zarządzania dyskami z tym dyskiem. Generalnie nie używaj go bo będzie coraz gorzej. Odnośnik do komentarza
marzar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jak próbuję uruchomić zarządzanie dyskami z podpiętym dyskiem to wyskakuje mi następujący komunikat jak na razie nie inicjowałem tego dysku, bo nie wiem czy czegoś nie zepsuję. Jeśli mam go zainicjować, to proszę o taką informację drugi zrzut jest to zrobiony jest po pominięciu inicjacji dla uszkodzonego dysku Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zainicjuj go. Tym niczego nie zepsujesz. Ale staraj się go nie używać dalej. Bezpieczne odłączanie. Odnośnik do komentarza
marzar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 No to teraz dla odmiany podczas inicjowania wyskakuje taki błąd Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Odłącz go fizycznie i poczytaj tematy na forum o odzyskiwaniu danych. Są programy Free i płatne. To nie jest zwykły dysk w sensie typów dysków ponieważ wykorzystuje własny soft do zapisu danych. Wg wcześniejszych danych wykorzystana przestrzeń to ok 615 MB. Poczytaj o kopiach posektorowych i przywracaniu partycji. Odnośnik do komentarza
marzar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Trochę już o tym czytałem, lecz nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy jak zrobię kopie posektorową dysku, nie uszkodze w jakiś przypadkowy sposób drugiego dysku, na którym zapisze tę kopie Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 czy jak zrobię kopie posektorową dysku, nie uszkodze w jakiś przypadkowy sposób drugiego dysku, na którym zapisze tę kopie Nie masz się czego obawiać. W trakcie robienia takiej kopii może wystąpić tylko większe uszkodzenie obecnego dysku z powodu prawdopodobnego uszkodzenia mechaniki dysku obecnego włącznie z powierzchnią. Proces długotrwały. Po wykonaniu takiej kopii na nowym dysku łatwiej jest odzyskać dane. Odnośnik do komentarza
Fix00ser Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dodam tylko że stworzony mirror/lustro nośnika można zamontować w OSFMount http://www.osforensics.com/tools/mount-disk-images.htmlhttp://techformator.pl/montowanie-obrazow-tworzenie-ramdysku-osfmount/Dodatkowe info tutaj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi