Sapphiron Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witajcie.Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem pewnym na dysku systemowym. Otóż podczas korzystania z szukajki (systemowej lub Agent Ransack) wyskakuje takie coś: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Application Data\Adobe\AIR Folder przykładowy, pierwszy z brzegu, ale ogólnie robi się taki bajzel.Dodatkowo jak używam programu FolderSize (do patrzenia który folder najwięcej "waży" ) wyskakują takie krzaki że głowa mała. Na dyski SSD 90Gb robi się mega pętla (zapewne nieskończona) i najdalej jak doszedłem to 3,5TB co pokazało. Pętle robi właśnie na tym folderze.Co śmieszniejsze, podczas skanowania antyvirem nie ma problemów, chkdsk też wypluwa 0 błędów, program do sprawności dysku pokazuje 100% sprawności.Teraz pozostaje pytanie - o co kaman? Odnośnik do komentarza
tomasz1987 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Miałem kiedyś(tak z 8 lat temu) takiego "wirusa". Działał w identyczny sposób powielał lokalizacje ciężko się go było pozbyć bo właził na Pendrive'y Odnośnik do komentarza
Sapphiron Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 no miałeś... i jak się pozbyłeś? bo napisać że się miało i nic nie pomóc to jest zwyczajne nabijanie postów bez totalnie krztyny pomocy... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Załącz logi z OTL i FRST ( zaznacz Addition ) http://www.fixitpc.p...owiązkowe-logi/ Każdy generuje po 2 logi. Załącz je do posta. Odnośnik do komentarza
Sapphiron Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 z OTL nie mogę dołączyć loga bo zawiesza się na wspomnianym folderze i generuje pętle w kosmos... Odnośnik do komentarza
tomasz1987 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Myślę że zaląc się że tobie nie pomogłem też nabiłeś posta ale do rzeczy:z tego co pamiętam to był zawsze EXE'k o nazwie "zainfekowanego folderu" i ikonie folderu.A wygenerowania podfolderu odbywało się poprzez uruchomienie EXE'ka( i wtedy EXE'k lodował w pod folderze i tak w kółko) Jeżeli się zgadza to w żmudny sposób można było zawartość folderu usuwać od samego początku zwalniało to trochę miejsca na dysku jednak zawsze zostawał EXE'kkluczowym jest tu pozbycie się EXE'ka są dwie możliwości bo dawno to było albo KASPERski albo FORMAT C: Odnośnik do komentarza
Sapphiron Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 problem polega na tym że fizycznie nie ma tych folderów, bo jak można zmieścić ponad 3,5Tb na dysku 90gb? Kasperski Rescue Disk, dr Web, Avira, Malwarecośtam też nie wykrywają nic. Problem jest chyba innego typu niż wirus Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 tomasz1987 Proszę nie wprowadzać w błąd z koncepcją "wirusa". To nie jest żaden wirus, to jest obiekt systemowy. Sapphiron To co prezentujesz to link symboliczny (zwrotnie punktujący siebie), który w normalnych okolicznościach nie powinien być dostępny, gdyż uprawnienia barykadują dostęp. Rozwinięcie tej ścieżki oznacza, że utracona została "Odmowa dostępu". Proszę, oto rozwiązany problem z forum: KLIK. Do wykonania będą podobne działania zamykające dostęp. Na początek tylko komenda listująca DIR /AL /S C:\ >C:\log.txt i prezentacja wynikowego raportu. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi