humbak Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam serdecznie To mój pierwszy post , proszę o wyrozumiałość Mam problem z zamierającą co chwila przeglądarką. Do tej pory gdy miałem problemy z kompem odpalałem combofixa (z bleepingcomputer.com) Tym razem jednak pojawił się komunikat: "some instalation files are corrupt please download a fresh copy and retry the instalation" zastosowałem się do wytycznych na forum i przygotowałem logi miałem problem z gmer'em: odpalił za pierwszym razem (ale wtedy nie przeczytałem jeszcze zamieszczonej na tym forum instrukcji). Puściłem skan (na wszystkich dyskach) i po dłuuuugim oczekiwaniu przerwałem, wyłączyłem program. Skasowałem. Po czym próbowałem odpalić ponownie (instalka z generatorem nazw oraz *.zip ) - bezskutecznie Proszę o wskazówki Poniżej log uzupełniający z securitycheck: Results of screen317's Security Check version 0.99.6 Windows XP Service Pack 3 Internet Explorer 6 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: ZoneAlarm WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: xp-AntiSpy 3.97-9 Adobe Flash Player 10.0.42.34 Adobe Reader 9.4.1 ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Comodo Firewall cmdagent.exe Comodo Firewall cfp.exe Zone Labs ZoneAlarm zlclient.exe ```````````````````````````````` DNS Vulnerability Check: GREAT! (Not vulnerable to DNS cache poisoning) ``````````End of Log```````````` RootRepeal report 11-24-10 (19-59-51).txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Nie widzę tu żadnych znaków infekcji. Mam problem z zamierającą co chwila przeglądarką.Do tej pory gdy miałem problemy z kompem odpalałem combofixa (z bleepingcomputer.com) Tym razem jednak pojawił się komunikat: "some instalation files are corrupt please download a fresh copy and retry the instalation" Główny podejrzany: COMODO Internet Security w połączeniu z ZoneAlarm. Na wszystkie trzy defekty. Rozpocznij od deinstalacji ZoneAlarm (bardziej się skłaniam ku tej aplikacji niż COMODO, to i od niej zaczynam), restart systemu, sprawdź co się dzieje. PS. Oducz się tego odruchu ComboFix. Nie rozwijam myśli, bo w przyklejonym jest wszystko wyjaśnione. . Odnośnik do komentarza
humbak Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) ok. Pozbyłem się Zone Alarma poczekam kilka dni na efekty dzięki za szybką odpowiedź Edytowane 24 Grudnia 2010 przez picasso 24.12.2010 - Upłynął miesiąc, brak czytelnej konkluzji. Temat zostaje zamknięty. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi