izunia337 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam! W czasie pracy na komputerze pojawia mi się świnka o nazwie Setup (Wizard) Free SoftToday i zmusza mnie do zainstalowania nie mam pojęcia z kąd sie to wzieło i jak to usunąć. Szukam natychmiastowej pomocy!!! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 izunia337, szukasz "natychmiastowej pomocy", a ją opóźniasz. Przecież tu w ogóle nie podane żadne dane wymagane zasadami działu: KLIK. Proszę dostarczyć obowiązkowe raporty FRST i OTL. . Odnośnik do komentarza
izunia337 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Mam raporty Frst i otl. Gdzie i jak mam je dostarczyć Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Skorzystaj z opcji załączników. Na spodzie strony pole szybkiej odpowiedzi > Więcej opcji > w pełnym edytorze jest funkcja uploadowania plików. Odnośnik do komentarza
izunia337 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Raporty OTL i RFST Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 1. Rozpocznij od poprawnych deinstalacji. Otwórz Panel sterowania, przez Dodaj/Usuń programy odinstaluj adware: fst_pl_19, nationzoom Browser Protecter. 2. Uruchom to narzędzie Microsoftu: KLIK. Zaakceptuj > Wykryj problemy i pozwól mi wybrać poprawki do zastosowania > Odinstalowywanie > zaznacz na liście fałszywy wpis Google Update Helper (to nie jest od Google tylko od adware BonanzaDeals) > Dalej. 3. Wyczyść przeglądarki z adware, hasła i zakładki nie zostaną naruszone tymi procesami: - Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. - Google Chrome: Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. 4. Uruchom AdwCleaner. Zastosuj Szukaj, a po tym Usuń. Powstanie folder C:\AdwCleaner z raportem z usuwania. 5. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 6. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi