sznels Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam, Mam problem jak w temacie zostawię komputer na noc gdy wstaję rano to mam już okno do wybrania profilu - wcześniej takowy problem nie występował. proszę o pomoc Proces usługi logowania systemu Windows został nieoczekiwanie zakończony. <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Winlogon" Guid="{DBE9B383-7CF3-4331-91CC-A3CB16A3B538}" EventSourceName="Winlogon" /> <EventID Qualifiers="49152">4005</EventID> <Version>0</Version> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2014-01-18T08:16:51.000000000Z" /> <EventRecordID>113650</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" /> <Channel>Application</Channel> <Computer>patryk-Komputer</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Binary>1F000000</Binary> </EventData> </Event> Zastanawiam się czy wrzucać logi w takim przypadku ale poczekam na informacje czy potrzebne i które ewentualnie wykonać Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy wrzucać logi w takim przypadku Zawsze się mogą przydać. Załącz logi z OTL (generuje 2 logi) i FRST (zaznacz Addition - powstaną 2 logi) https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-ważne-zakładanie-tematu-obowiązkowe-logi/ Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Logi OTL i FRST Extras.Txt OTL.Txt Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Może w pierwszej kolejności popatrz na opis błędu tutaj: KLIK. Sprecyzuj też od kiedy występuje problem, co dokładnie było robione. Dodatkowo: widzę zainstalowany i chyba użyty archaiczny Driver Cleaner Pro. Ten program jest straszliwie stary i z pewnością nie nadaje się do zastosowania na nowoczesnym systemie Windows 7 x64. Można uszkodzić tym system. Czy przypadkiem objawy nie wystąpiły po jego użyciu? PS. I usuń wpisy szczątkowe i odpadki adware. Instrukcje w spoilerze. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: AppInit_DLLs: [ ] () HKLM\...\Run: [OODefragTray] - C:\Program Files\OO Software\Defrag\oodtray.exe HKLM-x32\...\Run: [bonus.SSR.FR11] - "C:\Program Files (x86)\ABBYY FineReader 11\Bonus.ScreenshotReader.exe" /autorun HKLM-x32\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files (x86)\Mobogenie\DaemonProcess.exe HKCU\...\Run: [KiesAirMessage] - C:\Program Files (x86)\Samsung\Kies\KiesAirMessage.exe -startup HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://search.babylon.com/?affID=121845&tt=120613_ndc&babsrc=HP_ss_din2g&mntrId=F2FCBC5FF41BA1DE SearchScopes: HKCU - DefaultScope {8EEAC88A-079B-4b2c-80C1-7836F79EB40A} URL = http://pl.search.yahoo.com/search?p={searchTerms}&fr=chr-comodo SearchScopes: HKCU - {0ECDF796-C2DC-4d79-A620-CCE0C0A66CC9} URL = http://www.delta-search.com/?q={searchTerms}&affID=121845&tt=120613_ndc&babsrc=SP_ss&mntrId=F2FCBC5FF41BA1DE SearchScopes: HKCU - {8EEAC88A-079B-4b2c-80C1-7836F79EB40A} URL = http://pl.search.yahoo.com/search?p={searchTerms}&fr=chr-comodo FF Extension: No Name - C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\extensions\ffxtlbr@babylon.com [2013-12-10] S3 lvpepf64; system32\DRIVERS\lv302a64.sys [x] S3 PID_PEPI; system32\DRIVERS\LV302V64.SYS [x] C:\Users\patryk\AppData\Local\Temp\*.exe C:\Users\patryk\AppData\Local\Google Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy fixlog.txt. 2. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale zainstalowane rozszerzenia trzeba będzie przeinstalować. . Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Może w pierwszej kolejności popatrz na opis błędu tutaj: KLIK. Tutaj za bardzo nie rozumiem - co miało by mi to pomóc Driver Cleaner Pro - użyłem tego programu tylko i wyłączenie do dysku który był stary i próbowałem odzyskać dane na partycji systemowej nie został on użyty gdyż posiadam dysk ssd fixlog Jeżeli chodzi o problem główny czyli to ze zostawiam pc na noc i rano wstaje i widzę z komputer tak jakby został ponownie uruchomiony i muszę się logować z powrotem do systemu - Z tego co pamiętam to ten problem chyba ale nie jestem pewien nastąpił po aktualizacjach systemu ( windows update) - pamiętam to był jeszcze bo system aktualizował mi również sterowniki geforce co mnie bardzo dziwiło Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dziś znowu problem wystąpił Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 sznels, proszę nie pisać posta pod postem, jeśli nikt jeszcze nie odpisał. Chcesz uzupełnić dane, korzystaj z funkcji Edytuj. Tutaj za bardzo nie rozumiem - co miało by mi to pomóc Czy w ogóle to czytałeś? Opis błędu wylicza potencjalne przyczyny błędu i metody ich diagnozowania. Z tego co pamiętam to ten problem chyba ale nie jestem pewien nastąpił po aktualizacjach systemu ( windows update) - pamiętam to był jeszcze bo system aktualizował mi również sterowniki geforce co mnie bardzo dziwiło W systemie są następujące punkty Przywracania systemu: ==================== Restore Points ========================= 11-01-2014 00:01:21 Zaplanowany punkt kontrolny 12-01-2014 18:00:04 Kopia zapasowa systemu Windows 14-01-2014 02:00:11 Windows Update 16-01-2014 02:00:10 Windows Update Jeśli najstarszy z dostępnych pochodzi sprzed usterki, Przywróć system do tego punktu. . Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Czy w ogóle to czytałeś? Opis błędu wylicza potencjalne przyczyny błędu i metody ich diagnozowania. . Mój angielski nie pozawala na rozszyfrowywanie tej pomocy Nie za bardzo chciałbym cofać system - lecz naprawić w stanie teraźniejszym nie ma możliwości naprawy ??? Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 okej to co olewamy temat tak? Odnośnik do komentarza
sznels Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Próbuje coś zawalczyc w tym termacie ale chyba skończy się formatem Znalazłem coś tutaj ale nie mogę tego do końca zrozumieć : http://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/c8ff504d-f60b-426d-a277-1b355692774d/the-windows-logon-process-has-unexpectedly-terminated-and-attempt-to-send-connect-message-to?forum=winserverTS Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi