Skocz do zawartości

Windows 7 się zawiesza, obraz i dźwięk zamrożone.

mbi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

będę bardzo wdzięczny za rozszyfrowanie logów i pomoc z moim problemem. Jak widać poniżej sam grzebałem na miare swoich możliwości; niestety bezskutecznie. Logi na samym dole.

Komputer: samsung np350v5c-s06pl (laptop)
system: win 7 HP 64 bit
Połączenie z internetem: Wifi > router > modem > ściana
Przeglądarka: Firefox

Laptop zawiesza się przy czynnościach błahych, nie jestem pewien czy nie tyczy się to wyłącznie przypadków w których działa adobe flash player/ shockwave player i pobierania (zarówno przez przeglądarke jak i klienta torrent).
Jak to wygląda?
Komputer zamarza na dobre razem z dźwiękiem (pierdzi z głośników). Wtedy zostaje mi tylko przytrzymanie guzika "power".
NA przeglądarce chrome dzieje się to samo. Raczej nie jest to wina temperatur - podczas grania w Alana Wake'a temp. skacze do 93 ale komputer się ani nie wyłącza ani nie zawiesza.  Zrobiłem skana anti-malware i microsoft security essentials i nic nie wykyryło.

Zrobiłem memtest. Po 4 passach nie wyświetlił żadnych błędów.

Dodatkowo jeśli ma to jakieś znaczenie:
http://zapodaj.net/0080335f9d582.jpg.html

po kliknięciu pomarańczowego przycisku "Firefox" rozwijająca się lista "płata figle". Efekt figli widoczny jest na screenie. zamiast niektórych pozycji z listy pojawiają się czarne plamy i się przemieszczają/zmieniają w zależności od tego nad która pozycją "wisi" kursor. Odinstalowałem firefoxa, zainstalowałem go znowu (pobrałem instalator z oficjalnej strony) i znowu to samo, problem nie zniknął. Czyli tak jakby to nie była wina firefoxa.

Odpaliłem w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Zero zmian w kontekście zawieszania się - dalej zamarza.
Zniknęły za to problemy z tymi czarnymi plamami na w FF

logi:

OTL
http://wklej.org/id/1236839/

Extras
http://wklej.org/id/1236840/

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Zasady działu, obowiązkowe są tu raporty z FRST i GMER. Temat założony w dziale diagnostyyki malware, na razie brak śladów takich działań i ogólnie powątpiewam w infekcję. Jednynie na dysku martwe odpadki adware Mobogenie i TornTV.com, ale to nie może mieć związku z problemami i na razie nie ma się tym co zajmować.

Odpaliłem w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Zero zmian w kontekście zawieszania się - dalej zamarza.

Skoro nawet tak redukowany tryb nie wykazuje zmian, problemem może być sprzęt. Toteż przesuwam temat do Hardware. Wdróż zasady działu: KLIK.

.