MajkelTMB Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam!Na komputerze jest prawdopodobnie infekcja, usunąłem adware, wysyła wiadomości ze Skype do wszystkich użytkowników. Zamieszczam logi. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Tak, jest tu infekcja, która symuluje "Adobe Flash". Przeprowadź następujące działania: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: () C:\Users\Marek\AppData\Local\Temp\flashapp.exe StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe http://pl.v9.com/?utm_source=b&utm_medium=prs HKLM-x32\...\Run: [] - [x] HKCU\...\Run: [Adobe Flash Player v10] - C:\Users\Marek\AppData\Local\Temp\flashapp.exe [317440 2014-01-13] () C:\Users\Marek\AppData\Local\Temp\*.exe C:\Program Files (x86)\v9Soft Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Uruchom Skype. Narzędzia > Opcje > Zaawansowane > Zarządzaj dostępem innych programów do Skype > sprawdź co widać na liście Kontroli dostępu API. Jeśli widnieje tu coś podejrzanego, usuń. 3. Zresetuj cache wtyczek Google Chrome. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. 4. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt oraz logi z folderu C:\AdwCleaner, by było wiadome co usuwałeś programem. . Odnośnik do komentarza
MajkelTMB Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź!Niestety komputer jest taty kolegi, potrzebuje go mieć wyczyszczonego na dziś wieczór, bo wyjeżdża z kraju. Czekałem do wczoraj wieczora na pomoc i dziś rano sformatowałem go... bo nie wiedziałem jak poradzić sobie z problemem. Nie była to pewnie jakaś poważna infekcja ale jak pisałem komputer musiał być wyczyszczony, tym bardziej że była dosyć uciążliwa.Jeszcze raz dzięki za odzew i pozdrawiam . Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi