PanCaro Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam, Zastanawiam się nad zakupem płatnego antywirusa. Obecnie używam darmowego AVASTa. Myślałem nad ESETem, F-Secure, Bitdefender. Który Waszym zdaniem najlepiej się sprawdzi? Ogólnie sporo komputerów naprawiam a co za tym idzie co chwilę przekładam pendrive na których są wirusy. Zazwyczaj jest tak że jak jestem pewien że jest wirus na pendrive to dostane powiadomienie... a w większości miesięcy żadnych komunikatów o wirusach na stronach/plikach itp.... po testowaniu eseta zawsze coś tam pokazywał. nawet w szkole widzę jak działa eset. Czy może jest jakiś inny antywirus, który możecie polecić? Pozdrawiam, Karol Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja bym raczej wybierał pomiędzy Kasperskim a Esetem. Odnośnik do komentarza
PanCaro Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Kaspersky niestety ale spowalnia... Zainstalowałem bitdefender 30 dni darmowej próbnej wersji. Średnio spowalnia i znalazł 3 wirusy po przeskanowaniu. Odnośnik do komentarza
siwy3461 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 No to jak kwestią wyboru jest jeszcze spowalnianie to rzuć okiem na Nortona, z tego co pamiętam to ma niskie wymagania, wersja 2012 zjadała śladowe ilości pamięci i procka. Odnośnik do komentarza
PanCaro Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Wybrałem ESETa - zobaczymy jak będzie działał. Jeżeli wybrałbym wcześniej Nortona to mam 8GB ramu, core i5 raczej nie powinienem odczuć spowalniania. Odnośnik do komentarza
Arctus Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 To jakim cudem odczuwasz je na Kaspersky'm?? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kaspersky w wersji 2014 bardzo wolno się uruchamia. Nawet support Kaspersky Polska zaleca ( chociaż nieoficjalnie ) powrót do wersji KIS 2013. Spowolnienie możesz odczuć podczas użytkowania programu ustawiająć wszystkie funkcje na max. ESET jest lżejszy. Uruchamia się szybciej, ale już dwa razy po odpaleniu wyskoczył błąd połączenia z jądrem systemu. Odnośnik do komentarza
PanCaro Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Jak miałem AVAST'a to 0 wirusów wyszukało na dysku a w czasie przeglądania stron to na ok. 10 tys stron www wyskoczyły ze 2 komunikaty + 1 wirus. Teraz mam tego eseta to wyszukało ponad 80 wirusów (tak wiem ze avast jest darmowy..... ale żeby puścił ponad 80 wirusów?) + co jakiś czas informuje o treściach na stronach, wirusach itp. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kup BiDefender i nie nabijaj wątpliwych postów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi