Grisza Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Walka z MSO 2010 Starter trwa nadal. Po tym jak udało mi się "naprawić" problem licencji poprzez zwyczajne przestawienie uruchamiania usługi licencji na automat, narodził się (a właściwie pokazał) problem kopiowania i wklejania. Jest to po prostu niemożliwe! Mogę zaznaczyć cały tekst, zarówno skrótem Ctrl+A jak i myszką i wyciąć Ctrl+X, natomiast nie mogę skopiować Ctrl+C ani wkleić (również myszką, nie ma to znaczenia, w końcu to samo polecenie). Przyciski kopiowania/ wklejania są aktywne, nie wyszarzone. Schowek jest włączony. W innych programach bez problemu mogę kopiować, więc nie jest to problem ogólnosystemowy. Nie jest to też problem wersji Office, gdyż nie ma takiego ograniczenia (co byłoby absurdem, podstawowa funkcja). http://pics.tinypic.pl/i/00489/ojpj4qwdib3t.jpg <-- zrzut ekranu. Powoli tracę cierpliwość co do tego pakietu. Z alternatyw próbowałem LibreOffice i niestety ma problem z importem wykresów z plików .docx, podobnie Kingsoft Office, ThinkFree Office. Masakra. Konwersja do zjadliwego formatu .doc nie ratuje sytuacji, bo wszystkie równania i wykresy są zamieniane na obiekty, przez co nie da się ich edytować. Co robię źle? Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 NONIEMOGE! Działa, jak również działa i drukowanie (też nie działało, bo nie dało się dodać drukarki). Jako, że program uruchamia się z wirtulanego (?) w każdym razie zabezpieczonego dysku Q, Modułu Szybkiej Instalacji Pakietu MS Office i jest tworzony tylko przy uruchamianiu programów Office'a to Comodo, a dokładniej piaskownica traktuje go jako niezaufany i blokuje właśnie opcję kopiowania i dodawania drukarki. Po testowym wyłączeniu piaskownicy działa Ciekawe czy po ponownym włączeniu piaskownicy problem powróci (Comodo się trochę "pouczył" reguł)? EDIT: Działa po włączeniu piaskownicy. I jeszcze: mogę wprowadzać polskie znaki (mam holenderską wersję, spolszczoną)! MS Office 0 vs 3 Ja Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi