Rucek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam, - Logitech G500, laser, kabel - windows 7 - myszka nie ma może jeszcze nawet roku - podkładka steel series - soft Logitech Gaming Software 8.51.5 PROBLEM: - przeciągam folder na pulpicie, kursor w pewnym momencie upuszcza folder... tak samo przy przeciaganiu okna po pulpicie - zaznaczam kilka plików - w pewnym momencie mysz sama "klika" i jeden z plików sie otwiera.... mysz przy przycisnietym klawiszu rozłącza i ponownie wykonuje komende (klik).... - podczas grania wciśnięty lewy przycisk FIRE, ludzik strzela ogniem ciągłym, przycisk cały czas wciśnięty i w pewnym momencie ludzik przestaje strzelać. Trzeba jeszcze raz wcisnąć lewy przycisk... podłączyłem do innego portu USB (port obok) - Lipa zrobiłem update softu LGS do najnowszej wersji 8.51.5 - Lipa nie mam innej myszki do testowania generalnie nie wiem co moglem zrobic, bawiłem sie ostatnio usbdeview, wywaliłem sporo rzeczy z tamtąd, ale problem nie pojawił sie od razu po tym... Odnośnik do komentarza
T9K Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Może Ci się wyrobiła blaszka w przycisku? Miałem taką sytuację w przypadki VX nano, pomagało rozebranie: http://www.overclockers.com/mouse-clicking-troubles-diy-repair/ http://moderntoolbox.blogspot.de/2013/01/fixing-mouse-click-switch-right-click.html i jej lekkie odkształcenie w drugą stronę. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 hm, mysz ma jeszcze gwarancję, jak rozbiorę to ją pewnie stracę... guzik generalnie klika i dobrze odbija... jak sprawdzić czy to nie wina softu? Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Podłączyć do innego kompa? Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 mysz sprawna, coś się dzieje z portami USB, po przepięciu do kolejnego (trzeciego) portu USB znaczna poprawa. Porty padają czy płyta główna? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 po przepięciu do kolejnego (trzeciego) portu USB znaczna poprawa. Porty padają czy płyta główna? Co to za komp? Specyfikacja? Instalowałeś stery do chipsetu? Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Mysz sprawna bo tak ci się wydaje, czy sprawdziłeś na innym sprzęcie? Znaczna poprawa, a prawidłowe działanie to dwie różne rzeczy IMHO. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 - sterowniki były instalowane na początku, wszystko chodziło dobrze, przy tym nie grzebałem, - tak, podłączyłem mysz pod inny komp i tam problemu nie było, chodzi normalnie bez zadnych sterownikow, zaczalem znowu kombinowac z USB u siebie, znaczna poprawa ale jeszcze czasem gubi okno w trakcie przeciągania, albo tekst w trakcie zaznaczania.... innego portu USB już nie mam... - komp stacjonarny: AMD Athlon 64, x2 3800 MHz ADA3800DAA5BVplyta glowna: MSI K8N Neo4 Platinium v3.0 / K8N Neo4-F v3.0 (MS-7125)RAM: DDR SDRAM, PC 3200 [1gb KINGSTON x4HDD: ST3320620A SATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II )Gigabyte GeForce 9800 GT 512 MB - new Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 plyta glowna: MSI K8N Neo4 Platinium v3.0 / K8N Neo4-F v3.0 (MS-7125) płyta nie ma wsparcia dla Windows 7, może czas pomysleć o zmianie sprzętu? Sprawdzałeś jak to funkcjonuje na XP lub Viście? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Spróbuj wykonać wg TEGO. Jeżeli problem nadal występuje wykonaj TO. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 - tak, zmiana sprzętu... wiem... pracuje nad tym - u kumpla na win7 chodziło normalnie... na innych nie sprawdzalem - ok, bede działał potem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Rucek > sprawdź porady Wiesława. Warto wiedzieć, czy problem nie lezy w oprogramowaniu. Wejdź do MU > zakładka Szczegóły > Znajdź na liście filtry wyższej klasy > co tam masz? Dodatkowo > jaki jest antywirus w systemie? Mało wiemy. Tu niekoniecznie problem będzie dotyczył sprzętu. Może sie okazać, że soft coś burzy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dodatkowe zadanie to - MU - Kontrolery USB - PPM na poszczególnych elementach i Właściwości. Sprawdzasz czy nie występuje Zarządzanie energią. Jeżeli tak - odznaczasz Zezwalaj komputerowi na wyłącznie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ok, to jeszcze raz, bym nic nie skopał. na obrazkach porty USB te co mam teraz widoczne. - MU_USB.jpg - usuwam stąd wszystko tak? - Z poziomu zewnętrznego narzędzia np. linuksowego usuń taki plik: C:\Windows\System32\DriverStore\INFCACHE.1 - nie wiem z jakiego narzędzia mam skorzystać i jak ono ma odpalić z PENdrive skoro je wyłącze? bede musial to narzedzie wypalić na płycie? - Menedzer Urzadzen -> zakładka Szczegóły > Znajdź na liście filtry wyższej klasy > co tam masz? ----> nie widze zakładki szczegóły - Kaspersky Internet Security - problem sprzętu nie dotyczy, jestem pewien, coś z softem nie tak. - Dodatkowe zadanie to - MU - Kontrolery USB - PPM na poszczególnych elementach i Właściwości.Zarządzanie energią ----> ODZNACZONE tam gdzie sie dało. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 poziomu zewnętrznego narzędzia np. linuksowego usuń taki plik: C:\Windows\System32\DriverStore\INFCACHE.1 - nie wiem z jakiego narzędzia mam skorzystać i jak ono ma odpalić z PENdrive skoro je wyłącze? bede musial to narzedzie wypalić na płycie? Z Linuksa masz skorzystać. Ale wystarczy tylko przyznać sobie uprawnienia do pliku Infcache.1 i już można go usunąć. https://www.fixitpc.pl/topic/55-przyznawanie-kontroli-dla-plikow-i-folderow/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 MU_USB - tak. INFCACHE.1 - na XP usuwasz bez problemu (w innym katalogu) a na W7 normalnie nie jest to możliwe. Albo zewnętrzne narzędzie albo skorzystaj z tutka @Picasso - KLIK - bo musisz sobie przyznać pełne prawa do pliku. Postąp dokładnie jak w tutku. Restart systemu dopiero po usunięciu tego pliku (jak pisałem wyżej). Szczegóły - MU - Kontrolery USB - wewnętrzna gałąź - PPM - Właściwości - Szczegóły - Właściwość - Filtry wyższe(j) klasy - co jest niżej. Pokaż jeszcze co jest w MU - Mysz i inne. Bo USBDevMan dziwnie ją interpretuje. Ups Belfegor nałożyliśmy się trochę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 hm, wiec tak: - pousuwałem z kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej, ale automatycznie, od razu to instalowało, dodatkowo myszke i klawiature mam na USB wiec mi je odłączało, musiałem podłączać i wtedy też od razu instalowało.... - INFCACHE.1 - nadałem sobie prawa i go usunalem tak czy siak... restart kompa, zainstalowało wszystko od nowa. - Szczegóły - MU - Kontrolery USB - wewnętrzna gałąź - PPM - Właściwości - Szczegóły - Właściwość - Filtry wyższe(j) klasy - co jest niżej. - hm, generalnie nie wiem na co mam kliknąć PPM wiec poklikałem na wszystkie te co widać ( generic USB Hub, Główny koncentrator itd ) wszędzie w szczegółach każdego jak zaznaczyłem Filtry wyższe klasy było pusto - tak jak na obrazku ( w okienku poniżej [wartość] nie pojawia sie nic ) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Brak w systemie usbfilter.sys. To dotyczy chipsetu AMD a Ty masz NVIDIA4. Tu jest potrzebny sterownik (chyba) SMBus. Poszukaj na stronie producenta płyty lub na stronach z driverami ale uważaj na bonusy, które są wszechobecne. Nie mam niestety czasu na szukanie do Twojej płyty. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 hm... czy o to chodzi?: http://eu.msi.com/product/mb/K8N-Neo4-Platinum--PCB-3-0-.html#/?div=Driver&os=All CK804_XP_WHQL.zip Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Te sterowniki są pod W2k oraz XP. Spróbuj tych - KLIK - są pod Vista x64. Czasem się udaje. Przed instalacją wejdź w MU - Główny koncentrator USB - Właściwości - sterownik - szczegóły i zapisz nazwę, wersję i datę sterownika. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tu masz modyfikowane stery do tego chipsetu pod W7. Moze wejdą http://www.win-raid.com/t15f37-NVIDIA-Optimized-nForce-Driverpacks-for-Vista-Win.html Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 to te: >32bit nForce4 WHQL Driverpack v9.0 for Vista/Win7 x86 (>MIRROR) ? czyli tych od Wiesława mam nie instalować? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Klikasz na napis MIRROR > potem wybierasz Fernandos nForce4 WHQL Driverpack Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 zainstalowałem, niby zmieniło wersję, ale problem nadal występuje Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jaką masz wersję systemu - x32 czy x64? Wg mnie x64 i jeżeli zainstalowałeś sterowniki linkowane przez @Belfegora to one były pod x32. Z mojego linka dotyczyły visty w wersji x64. I żeby było jasne - to nie znaczy wcale, że problem zniknie. Płyta nie ma wsparcia dla W7 o czym pisał wcześniej @Belfegor. Proponuję korzystanie ze zwykłej myszki lub odinstalowanie sterowników tej myszki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi