Agent007 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam, moim problemem jest prawodpodobnie jakis wirus którego nie jestem w stanie rozpoznać, zorientowałem się że coś jest nie tak gdy przeglądarka zaczęła wolniej "chodzić" oraz na stronach np. w jakimś tekście pogrubione są niektóre słowa i gdy najeżdżam kursorem na nie wyskakuje następujący obrazek(komunikat): Próbowałem już różnych programów typu: Trojan killer, Malwarebytes Anti-Malware, adwcleaner itd., ale na nic zdały się te programy. Jestem nowy na tej stronie, więc proszę o komentarze co Wam potrzeba do rozpoznania problemu i ewentualnej pomocy w rozwiązaniu mojego problemu. Addition.txt FRST.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Próbowałem już różnych programów typu: Trojan killer, Malwarebytes Anti-Malware, adwcleaner itd., ale na nic zdały się te programy. Uwagi: - Zostały użyte również programy wątpliwej reputacji, takie jak SpyHunter czy YAC. - AdwCleaner zastosowany na opak. Najpierw się deinstaluje adware przez Panel sterowania i menedżery pzeglądarek, po tym poprawia AdwCleaner. AwdCleaner utworzył podczas usuwania logi. Logi są w folderze C:\AdwCleaner. Proszę je dostarczyć, bo musi być sprawdzone co robił. Po ocenie co i skąd było usuwane zabiorę się za wykończenie resztek. . Odnośnik do komentarza
Agent007 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Oto one: AdwCleanerR0.txt AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Przechodzimy do akcji usuwania adware HDvid Codec V6.0. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Task: {21965CBD-5DA8-4D40-9A93-09C55AA53F6F} - System32\Tasks\DLL-files.com Fixer_UPDATES => C:\Program Files\Dll Fixer\DLLFixer.exe [2011-12-27] (Dll-FIles.Com) Task: {34D4A337-02EC-44A5-845B-4A58FF98AAAF} - System32\Tasks\{BD622298-E909-4AE0-B3FE-760904567064} => Firefox.exe http://ui.skype.com/ui/0/6.3.59.105/pl/abandoninstall?page=tsPlugin Task: {CC4A931A-0D37-4258-814A-1780BDA9D440} - System32\Tasks\{2218A713-7FAE-4AB4-9BA6-F59AD4D57F46} => D:\Gry\Starship Troopers\Starship Troopers\STGame.exe Task: {D10A3AF4-06BB-4E44-82D4-72F08B390005} - System32\Tasks\HDvid Codec V6.0-firefoxinstaller => C:\Program Files\HDvid Codec V6.0\HDvid Codec V6.0-firefoxinstaller.exe [2013-11-23] (installdaddy) Task: {FFD0F422-6535-4D9F-BBB8-9388CB8997F2} - System32\Tasks\HDvid Codec V6.0-updater => C:\Program Files\HDvid Codec V6.0\HDvid Codec V6.0-updater.exe [2013-11-23] (installdaddy) Task: C:\Windows\Tasks\DLL-files.com Fixer_UPDATES.job => C:\Program Files\Dll Fixer\DLLFixer.exe Task: C:\Windows\Tasks\HDvid Codec V6.0-firefoxinstaller.job => C:\Program Files\HDvid Codec V6.0\HDvid Codec V6.0-firefoxinstaller.exe Task: C:\Windows\Tasks\HDvid Codec V6.0-updater.job => C:\Program Files\HDvid Codec V6.0\HDvid Codec V6.0-updater.exe S3 EagleXNt; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleXNt.sys [x] S2 EncDisk; \??\C:\Program Files\TrustPort\DiskProtection\bin\EncDsk.sys [x] S3 esgiguard; \??\C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys [x] HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\avasdmft => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\avas_service => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\avss_service => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\gozer => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\tdifw => ""="Driver" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\tpavdrw_service => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\tpmgma_service => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\tpsec => ""="Driver" C:\Users\Damian\AppData\Roaming\eCyber C:\Users\Damian\AppData\Roaming\iSafe C:\Users\Damian\Downloads\yet_another_cleaner.exe Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj HDvid Codec V6.0 oraz wątpliwy Dll-Files.com Fixer. 3. Wyczyść Firefox z adware: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną usunięte tym procesem. 4. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 5. Zrób nowy skan FRST (bez Addition) + OTL (bez Extras). Dołącz plik fixlog.txt. . Odnośnik do komentarza
Agent007 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Po wykonaniu wszystkich czynności utworzył mi się na pulpicie folder o nazwie "Stare dane programu Firefox". Mogę ten folder usunąć czy raczej gdzieś go ulokować? Dołączone pliki: Fixlog.txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Po wykonaniu wszystkich czynności utworzył mi się na pulpicie folder o nazwie "Stare dane programu Firefox". Mogę ten folder usunąć czy raczej gdzieś go ulokować? To zawsze adresuję na samym końcu. I teraz już do tego przechodzimy: 1. Drobna poprawka. Otwórz Notatnik i wklej w nim: BootExecute: autocheck autochk * tpnative C:\Users\Damian\AppData\Roaming\dll-files.com C:\Program Files\Dll Fixer Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. 2. Przez SHIFT+DEL skasuj foldery: C:\FRST C:\Users\Damian\Desktop\Stare dane programu Firefox W AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Zaktualizuj wyliczone poniżej produkty Microsoftu: KLIK. Internet Explorer Version 8 ==================== Installed Programs ====================== Microsoft Office Enterprise 2007 (Version: 12.0.4518.1014 - Microsoft Corporation) ----> instalacja SP3 Microsoft Silverlight (Version: 5.1.20513.0 - Microsoft Corporation) A ten GridinSoft Trojan Killer (crackowany!) usuń. . Odnośnik do komentarza
Agent007 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wszystkie czynności wykonałem, dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi