kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam, Udało mi się, zapewne częściowo, usunąć nieszczęsny wirus policyjny (komputer normalnie się uruchamia) ale zwracam się z prośbą do ludzi znających się na rzeczy o pomoc w oczyszczeniu systemu z pozostałości jakie znajdują się na kompie. Zrobiłem wszystko na co mnie stać ale na pewno jest jeszcze wiele do zrobienia. OTL.Txt Extras.Txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Widzę tylko mini odpadki po infekcji. Podsumując wszystkie akcje: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\ProgramData\rqfqibwp.exe C:\ProgramData\gdjbcjnvefsprkr C:\ProgramData\ump108ov3the7 C:\Users\Stachu\AppData\Local\ump108ov3the7 C:\Users\Stachu\AppData\Roaming\_MDLogs StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll No File Toolbar: HKCU - No Name - {7FEBEFE3-6B19-4349-98D2-FFB09D4B49CA} - No File Toolbar: HKCU - No Name - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No File Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. Po potwierdzeniu możesz przejść do: 2. Usuń używane narzędzia. Przerz SHIFT+DEL skasuj FRST i foldery: C:\FRST C:\Kaspersky Rescue Disk 10.0 C:\Program Files\SkanerOnline W OTL uruchom Sprzątanie. 3. Zresetuj cache wtyczek Google Chrome, by pozbyć się wpisów pustych. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. 4. Skoryguj sytuację w antywirusach, bo przesadziłeś, działają wspólnie Avast + Norton Internet Security. Oba są starawe, więc oba odinstaluj, potem zainstalujesz najnowszą wersję wybranego. 5. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 6. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 7. Na koniec pełna aktualizacja Windows. Stan obecny (brak SP1 + IE11 + reszty łat): Windows 7 Home Premium (X64) OS Language: Polish Internet Explorer Version 8 . Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W miedzy czasie jeszcze trochę posprzątałem ale czekam na potwierdzenie i zabieram się do działania Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Skrypt wykonany pomyślnie, możesz przejść do kolejnych punktów. Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mam problem z odinstalowaniem Norton Internet Security. Nic się nie pojawia przy próbie odinstalowywania. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wejdź w Tryb awaryjny Windows i zastosuj Norton Removal Tool. Przy okazji, zapraw jeszcze narzędziem Avast Uninstall Utility. Odnośnik do komentarza
kendrix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zastosowałem się do wszystkich zaleceń i teraz czeka mnie żmudna aktualizacja windowsa. Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi