qk1 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam! Bawiłem się przez jakiś czas Linuxem (dystrybucja Manjaro) i chcąc powrócić już na stałe do Windowsa 8.1, miałem zamiar usunąć GRUBa. Uruchomiłem z pendrive'a płyte instalacyjną systemu, uruchomiłem Wiesz Poleceń i wpisałem bootrec /fixmbr oraz bootrec /fixboot. O ile fixmbr poszło bez problemów, to przy fixboot wyświetlił mi się komunikat "Wolumin nie zawiera rozpoznawalnego systemu plików. Sprawdź, czy załadowano wszystkie wymagane sterowniki systemu plików i czy wolumin nie jest uszkodzony". Aktualnie system uruchamiam przez płytę Hiren's Boot (opcja Boot from HDD), bo jak chce normalnie uruchomić system, otrzymuje komunikat "Missing Operating System". Proszę o szybką pomoc, z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza
Diakon Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wdług tego tutoriala zrób http://www.dobreprogramy.pl/roobal/Jak-usunac-Linuksa,31953.html Odnośnik do komentarza
qk1 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Polecenie "Bootrec /fixboot" nie działa (w pierwszym poście napisałem treść komunikatu), a w przypadku EasyBCD wyświetla mi się taki komunikat: Odnośnik do komentarza
qk1 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Problem rozwiązany, można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi