Skocz do zawartości

kilka problemów m.in. zamulenie lapka :P

swiezak17

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

Od jakiegoś czasu mój lapek( Dell studio 1558, windows 7, procesor Intel® Core i3 CPU M 350 @2.27 Ghz   2,27 GHz, RAM 4 GB, 64 bitowy system)   coś strasznie się zamula. Początkowo była to wina avasta, który powodował, że zużycie procesora była 100 %. Avast zużywał ok. 90 %. Więc go odinstalowałem i zainstalowałem avivre, i teraz mam następujące problemy.

1. Centrum Zabezpieczeń Windows nie włącza się automatycznie, tylko na początku po włączeniu pojawia komunikat, żeby włącz i dopiero wtedy sie załącza. czyli antyvirusa też trzeba tak samo załączać.

2. Nie mogę ukończyć aktualizacji tego i nie wiem dlaczego. 

Aktualizacja programu Microsoft .NET Framework 3.5.1 w systemach Windows 7 i Windows Server 2008 R2 z dodatkiem SP1 dla komputerów z procesorem x64 (KB2836943)

wyskakuje niepowodzenie :P

3. Powolne wyszukiwaniie sieci. Po włączeniu komputera, jest przez 15 min strasznie zamulony, ikonka z sieciami nie odpowiada i nie znajduje siecie przez 5 min. jak juz to zrobi, to net strasznie wolno działa. Jest to irytujące, bo strony długo się ładują, a np. jak jest filmik na yt. to szybko chodzą. Wiecie o co chodzi , chyba, choc nieco debilnie napisane.

4. Coś głośno zaczął chodzic lapek, ale to może być wina długie korzystania w ciągu dnia. 

Najważniejszy problem to problem nr. 3. :) 

Dzieki wszystkim za pomoc.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Po odinstalowaniu i zainstalowaniu chrome od nowa i dodatkowo Cookie Removerem usunąłem ciasteczka , zużycie CPU spadło.

Dzieki temu net zaczał trochę szybciej chodzic, ale pozostałe problemy pozostały, czyli:

1. Centrum Zabezpieczeń Windows nie włącza się automatycznie, tylko na początku po włączeniu pojawia komunikat, żeby włącz i dopiero wtedy sie załącza. czyli antyvirusa też trzeba tak samo załączać.

2. Nie mogę ukończyć aktualizacji tego i nie wiem dlaczego.

Aktualizacja programu Microsoft .NET Framework 3.5.1 w systemach Windows 7 i Windows Server 2008 R2 z dodatkiem SP1 dla komputerów z procesorem x64 (KB2836943)

wyskakuje niepowodzenie :P

3. Powolne wyszukiwanie sieci. Po włączeniu komputera, jest przez 15 min strasznie zamulony, ikonka z sieciami nie odpowiada i nie znajduje siecie przez 5 min.

OK. Log poniżej

OTL.Txt

Wykonaj i zalącz logi z FRST i OTL ( generują po 2 logi ). Więcej tu: http://www.fixitpc.p...owiązkowe-logi/

Wykonałeś tylko OTL, to niestety za mało.

Panel sterowania-->dodaj / usuń programy-->odinstaluj: WinZipper, AskPartnerNetwork, Mobogenie, BrowseSmart, delta.

Automat naprawczy Centrum zabezpieczeń: ServicesRepair https://www.fixitpc.pl/topic/6855-rekonstrukcja-zapory-systemu-windows/

Wykonaj i załącz w podany sposób logi z FRST ( generuje 2 logi ) i OTL ( generuje 2 logi )