Zachajew Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam tak jak w temacie.Folder Pliki programów (x86) zmienił nazwe na angielską Program Files (x86). Jak przywrócić polską nazwę? Plik Desktop.ini wygląda tak [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21817 Wydaje mi się że to coś w rejestrze, ale nie wiem co zmienić. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Polska nazwa tego folderu jest robiona przez plik desktop.ini. Skoro jego zawartość jest prawidłowa, to do sprawdzenia atrybuty. By plik desktop.ini działał, musi mieć on atrybuty HS = ukryty systemowy. Start > w polu szukania wpisz cmd > wklep po kolei te komendy: attrib "C:\Program Files (x86)\desktop.ini" attrib "C:\Program Files (x86)" Przeklej co się wyświetliło w oknie. . Odnośnik do komentarza
Zachajew Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 C:\Users\mkdante381>attrib "C:\Program Files (x86)\desktop.ini" A SH C:\Program Files (x86)\desktop.ini C:\Users\mkdante381>attrib "C:\Program Files (x86)" I C:\Program Files (x86) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Niby w porządku, choć folder C:\Program Files (x86) nie ma atrybutu R = Read-only. Spróbuj więc dodać ten atrybut, a także przeładować cache ikon. Tak, cache ikon może mieć związek, ostatnio nawet miałam taki problem na wirtualnej maszynie z Vista, gdzie to z kolei był odwrotny problem (po usunięciu pliku desktop.ini ikona folderu i jego nazwa nie zmieniły się). Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > zostaw okno otwarte. Uruchom menedżer zadań i zabij proces explorer.exe. Następnie w otwartym oknie cmd wklep trzy komendy zatwierdzając je ENTER: attrib +r "C:\Program Files (x86)" cd %userprofile%\AppData\Local del /a:h IconCache.db W menedżerze zadań z menu Plik > Nowe zadanie uruchom explorer.exe. Odnośnik do komentarza
Zachajew Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pomogło. Dziękuję serdecznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi