Szib Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 WitamMam następujący problem mam obraz płyty dla którego mam sumę kontrolną, który nagrywam na płytę DVD.Po nagraniu płyty robie jej obraz i sprawdzam sumę kontrolą . Niestety obie sumy się róznią. Czym jest to spowodowane?.Wskazuje to na zmianę zawartości płyty podczas nagrywania.Dzięki Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jeśli chcesz osiągnąć zamierzony efekt to powinieneś płytę źródłową klonować aby sumy kontrolne obu płyt były takie same.Np. programem DVDFab DVD Copy - http://www.dvdfab.com/tutorial/DVD-to-DVD-Clone lub innym który pozwala na klonowanie 1:1 Odnośnik do komentarza
Szib Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jak mam sklonować jak dysponuje obrazem *.iso ? Co ciekawe jak obraz nagrałem na DVD-RW to suma kontrolna się zgadza ! Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A próbowałeś porównywać sumy zawartości obu płyt (poszczególnych plików)? Odnośnik do komentarza
Szib Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Próbowałem porównać obrazy w total commanderze ( porównaj wg zawartości ). Niestety wywala mi brak pamięci. Za porównywanie poszczególnych plików też się zabrałem ale zrezygnowałem - za dużo plików Może jeszcze raz spróbuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi