BitMarcin Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam Od pewnego czasu mam pewien problem, a mianowicie zmieniłem swój system Windows 7 na Windows 8.1, lecz co się okazało chodził on okropnie ponieważ nic nie robiąc, przez większość czasu obciążenie dysku wynosiło ponad 90%. Potem czterokrotnie go przeinstalowywałem i za piątym razem zainstalowałem Windows 8, który jakoś działa, lecz problem nie ustąpił. nie wiem czy to na pewno winna dysku, ale już wcześniej występowały spowolnienia pracy systemu o czym radziłem się w tym https://www.fixitpc.pl/topic/18129-do%C5%9B%C4%87-cz%C4%99sty-brak-odpowiedzi/?do=findComment&comment=121841 temacie. Na uszkodzenie dysku może wskazywać też to, że np niektóre programy u mojego kolegi na kilkuletnim wiele słabszym laptopie i tym samym systemem uruchamiają się szybciej. Bardzo proszę o pomoc, gdyż już nie mam pojęcia co robić. Specyfikacje komputera podałem w temacie, do którego podałem link, więc nie będę może pisał dwa razy. Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co robić, a pięciokrotne przeinstalowywanie systemu w czasie dwóch dni już tak mnie wykończyło... Dodam jeszcze że na moim openSUSE 13.1 ten problem nie występuje, aczkolwiek programy mogły by się uruchamiać trochę szybciej. I jeżeli to wina dysku, to jak w przypadku WD działa ich serwis? Czy dostał bym nowy dysk? Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Moim zdaniem to nie jest problem dysku o czym świadczą testy HDTune z linkowanego tematu. Nie wiem jaki masz cel w zakładaniu nowego tematu. W poprzednim otrzymałeś zalecenie @Griszy, które może coś wyjaśnić i nie udzieliłeś odpowiedzi. Proponuję wrócić do poprzedniego wątku i poprosić o usunięcie obecnego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi