cebrail Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam, ja z podobnym problemem. Przy starcie systemu mam komunikat "błąd daemonprocess.exe qtcore4.dll". Ściągałam konwertor i usuwałam tz "śmieci" Nadal widzę 2 foldery mobogenie, choć usuwałam ten program przez panel sterowania. Jak się tego pozbyć i innych zbędnych.., proszę o pomoc i dziękuję. Dodaję załączniki Addition.txt FRST.txt OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Niestety program nie odinstalowuje się poprawnie i zostawia za sobą m.in. wpis w starcie próbujący uruchamiać zdekompletowaną aplikację. Akcja: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe [761024 2013-12-13] () HKLM\...\Run: [fst_pl_14] - [x] HKLM\...\Run: [upfst_pl_14.exe] - C:\Documents and Settings\gabi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\fst_pl_14\upfst_pl_14.exe -runhelper S2 savesenselive; C:\Program Files\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exe /svc [x] S3 savesenselivem; C:\Program Files\SaveSenseLive\Update\SaveSenseLive.exe /medsvc [x] C:\WINDOWS\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineUA.job C:\WINDOWS\Tasks\SaveSenseLiveUpdateTaskMachineCore.job C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\AVG C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\WPM C:\Documents and Settings\gabi\.android C:\Documents and Settings\gabi\daemonprocess.txt C:\Documents and Settings\gabi\Dane aplikacji\0C1I1L1R1J0M1P0I1G C:\Documents and Settings\gabi\Dane aplikacji\0F1F1C2Y1H1P1C0I0T C:\Documents and Settings\gabi\Dane aplikacji\AVG C:\Documents and Settings\gabi\Dane aplikacji\newnext.me C:\Documents and Settings\gabi\Moje dokumenty\Mobogenie C:\Documents and Settings\gabi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\cache C:\Documents and Settings\gabi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\genienext C:\Documents and Settings\gabi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mobogenie C:\Documents and Settings\gabi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\WMTools Downloaded Files C:\Documents and Settings\LocalService\Dane aplikacji\AVG C:\Program Files\predm C:\Program Files\Mobogenie Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 2. Zrób nowy skan FRST (bez Addition). Dołącz plik fixlog.txt. Poza tym, był tu używany AdwCleaner, więc przedstaw co on usuwał, logi są w folderze C:\AdwCleaner. Nie uruchamiaj programu ponownie, mnie chodzi o poprzednie wyniki pracy. . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziękuję za pomoc, przepraszam za moje pytanie, co oznacza "umieścić obok narzędzia FRST", czyli pliku exe? Jak mogę przestawić, to co usunął AdeCleane, raport został gdzieś zapisany? Przepraszam, ale pierwszy raz korzystam z tych programów stąd moje pytania i moja niewiedza. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 co oznacza "umieścić obok narzędzia FRST", czyli pliku exe? "Obok" = w tym samym folderze w którym jest FRST. Wg raportu FRST program jest uruchamiany z folderu: C:\Documents and Settings\gabi\Moje dokumenty\Downloads. Jak mogę przestawić, to co usunął AdeCleane, raport został gdzieś zapisany? Przecież napisałam: logi są w folderze C:\AdwCleaner . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziękuję, już jasne, dodaję wszystkie potrzebne załączniki (także FRST po kolejnym skanowaniu). Próbowałam system restartować. komunikat się już nie pojawia. Ale inne błędy też chętnie poprawię FRST.txt AdwCleanerR0.txt AdwCleanerS0.txt Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Skrypt nie został wykonany w całości, a konkretnie nie został przetworzony (jako jedyny) właśnie wpis który najbardziej Cię interesuje, bo generuje błąd. Pomyliłaś się przy przeklejaniu pierwszej linii. Ja podałam wpis: HKLM\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe [761024 2013-12-13] () A Ty wklejając ucięłaś pierwszą literkę: KLM\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe [761024 2013-12-13] () Jeszcze raz. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files\Mobogenie\DaemonProcess.exe Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Log: Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Hmm, a teraz program wartości nie znalazł. Czy było coś innego robione tuż przed zadaniem mojej ostatniej instrukcji? A może ostatni skrypt do FRST był uruchomiony więcej niż raz? Na wszelki wypadek zrób nowy skan FRST (bez Addition). . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Już się robi. wszystkiego dobrego na święta, Pani wiedza jest bezcenna dla nas laików. Dziękuję!!! FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dziękuję za życzenia. Ode mnie także spóźnione. Wpis zniknął, więc możemy kończyć: 1. Porządki po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj folder FRST, w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Zaktualizuj Internet Explorer 6 do wersji 8: KLIK. . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Za wszystko dziękuję, ale aktualizacja Explorera 8 trwa bardzo długo, czy to możliwe. Cały czas komunikat "Trwa instalowanie...". Czytałam że nawet może to trwać do 24 h, czy to prawda? Ja już walczę ok 1h. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Skoro instalacja obecie ciągnie się przez godzinę, zostaw ją jeszcze na trochę, by się upewnić że ona jednak się toczy. Ale 24 godziny to przegięcie. Jeśli pojawi się jakiś błąd, przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
cebrail Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Czas instalacji 5h, to tak dla kolejnych osób informacja. Dziękuję raz jeszcze! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi