hiro12 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam i prosze o pomoc laptop siostry byl juz 2 razy w ciagu miesiaca przeinstalowywany 2 krotnie i ciagle to samo sie dzialo czyli dziwne ciagle aktualizacje zaraz po tym jak wylaczala windowsa, i inne ktorych nie pamieta bo nie zna sia zbyt dobrze na kompach.To wszystko co miala prowadzilo do jednego ze komp restartowal sie po ładowaniu systemu i zadne metody przeywracania go nie naprawialy zostawal tylko reinstall.I dzis znowu po tym jak instalowalem windowsa 2tyg. temu ma dziwne aktualizacje sciagania w tle, avg nic nie wykrywa ale wiem ze za pare dni znowu nie wlaczy laptopa z tym samym bledem,Prosze o pomoc bo mi skonczyly sie mozliwosci co do tego lapka i wlasnie przymierzam sie do kupienia nowego! Logi z OTL Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Obowiązkowe w tym dziale są także logi FRST oraz GMER. Odnośnik do komentarza
hiro12 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dodaje zapomniane logi i jeszcze jedno o czym wczoraj zapomnialem napisac to to ze wczoraj przy uruchomieniu windowsa byl komunikat brak pliku ie4uinit.exe a dzis po otl gmer i frst juz go niebylo! Addition.txt FRST.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Temat przenoszę do działu Windows. Żadnych oznak infekcji, opis także daleki od tego. Tylko drobne uwagi (bez związku z problemami): - Odinstaluj zbędny McAfee Security Scan Plus (instalacja sponsorowana) - W obrotach był taki oto plik: C:\Users\Goska\Downloads\Adobe-Reader(12627).exe. To nie jest instalator właściwy, tylko bagno ładujące adware: KLIK. Skasować plik + unikać tych "metod pobierania". I dzis znowu po tym jak instalowalem windowsa 2tyg. temu ma dziwne aktualizacje sciagania w tle Uściślij, o jakie aktualizacje Ci chodzi, konkrety proszę (nazwy KBxxxxx łat czy inne cechy charakterystyczne pozwalające ocenić co się instaluje). . Odnośnik do komentarza
hiro12 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 chodzi o aktualizacje windows update ciage aktualizowalo i przy wylanczaniu lapka dlugo aktualizowalo i nic z tego nie bylo, dopiero jak wylaczylem aktualizacje windows update, skonczyl sie ten problem i problem z plikiem ie4uinit.exe ktory byl zawsze na starcie systemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 hiro12, ja wiem, że chodzi o aktualizacje Windows Update. Ja pytam o jakie konkretnie aktualizacje chodzi (oznaczenia KBxxxxxx). Nie jestem w stanie nic powiedzieć o problemie nie mając danych. A stan obecny systemu (wyłączone aktualizacje i ukrycie problemu) nie pozwala zdiagnozować usterki. By to ocenić, problem musi być widzialny, wtedy można pobrać z systemu specjalistyczne raporty nagrane przez mechanizmy Windows Update. Pojawił się tu nowy wątek z plikiem ie4uinit.exe, jak to konkretnie wyglądało przy starcie. . Odnośnik do komentarza
hiro12 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Wyglądało to tak że windows po okolo 4minutowym uruchomieniu systemu wywalal ten blad i wystarczylo kliknac ok w celu potwierdzenia by zobaczyc pulpit.Ale po OTL wylaczeniu windows update, do tej pory blad nie wystapil a system przyspieszyl i uruchamia sie w normalnym tempie.do tego po defragmentacji gdzie bylo 11% laptop chodzi jak by dostał jakiegoś boosta. Więc problem uważam za zakończony,bledow niema nic bez mojej wiedzy sie nie pobiera, laptopp sie uruchamia i wylącza w pare sekund a nie minut i jest ok. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi