Skocz do zawartości

Blue screen Windows 7

pindel1818

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój problem polega na tym że resetuje mi się komputer po czym pojawia mi się komunikat na pulpicie system Windows odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu. mój system to Windows 7 Ultimate 64 bit.

O to co się znajduje w tym błędzie.

BCCode: 124
  BCP1: 0000000000000000
  BCP2: FFFFFA8004D258F8
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000000
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

jak dzwoniłem do serwisu powiedzieli że mam jeden ram wyjąć jeżeli nadal się bd resetowało mam sprawdzić drugą kość po 10 godz bawienia nic nie dało i kazali mi przyjechać z komputerem po czym stwierdzili że usterką jest dysk twardy ale po 2 dniach zaś się resetował komputer i olałem wszystkie serwisy 

więc zmieniłem zasilacz z tak zwanego no name na corsair vs 450 niestety też nic nie pomogło więc przeczytałem na forach że grafika może to powodować miałem nividia gt 520 i zmieniłem na gtx 560 se komputer przez tydz się nie resetował ale jak włączyłem muzykę komputer zaś się zresetował i byłem w kropce temp cpu wynosi w spoczynku 30 stopni a w stresie 40 stopni ale zauważyłem że temp systemu osiąga do 140 stopni poczytałem na forach ale nic ciekawego nie było   proszę o pilną pomoc :D
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

sprawdziłem ramy i żadna kość nie powoduje błędów jak wszedłem w pogląd zdarzeń znalazłem błąd kernel-power poczytałem na stronach Microsoftu i co znalazłem 

• Błąd zatrzymania wartość BugcheckCode jest wymieniony jako zero. Okoliczności mogą uniemożliwić pisanie o błędzie zatrzymania BugcheckCode informacji przed ponownym uruchomieniem komputera lub zamykania. W tym przypadku, wartość BugcheckCode zero jest zalogowany. Ponadto, być może wystąpił błąd Stop i wyłączenie wynika z utraty zasilania. Na przykład na komputerze przenośnym, może to oznaczać, że bateria zostanie wyjęta lub całkowicie osuszony. Lub na komputerze stacjonarnym, może to oznaczać, że komputer został odłączony lub wystąpił zanik zasilania.
  • PowerButtonTimestamp jest wymieniony jako zero. Okoliczności mogą zapobiec piśmie informacje PowerButtonTimestamp przed ponownym uruchomieniem komputera lub zamykania. W tym przypadku, wartość zero zalogować. Taka sytuacja może wystąpić, jeśli zostanie naciśnięty przycisk zasilania i przytrzymać przez co najmniej cztery sekundy, gdy system Windows jest uruchomiona operacja który zapobiega piśmie zdarzenia na dysku. Możesz także zobaczyć ten scenariusz, jeśli komputer jest "hard-zablokowany" i dlatego nie reaguje na każdym wejściu, a komputer musi być wyłączony. Aby określić, czy komputer nie odpowiada, spróbuj nacisnąć klawisz CAPS LOCK, aby przełączyć CAPS światło na klawiaturze.

1. Overclocking : Wyłącz podkręcanie, aby zobaczyć, czy problem występuje, gdy system jest uruchamiany na odpowiedniej prędkości.
  2. Sprawdź pamięć : Sprawdź pamięć za pomocą sprawdzania pamięci. Upewnij się, że każdy chip pamięci jest taka sama prędkość, i że jest poprawnie skonfigurowane w systemie.
  3. Zasilanie : Upewnij się, że zasilacz ma wystarczającą moc w watach, aby odpowiednio obsługiwać zainstalowanych urządzeń. Jeśli dodano pamięć, zainstalowany nowszy procesor, zainstalowane dodatkowe dyski lub dodane urządzenia zewnętrzne, takie urządzenia mogą wymagać więcej energii niż obecny zasilacz może dostarczyć konsekwentnie.
  4. Przegrzanie : Sprawdź, czy system się przegrzewa, badając temperaturę wewnątrz sprzętu.
  5. Domyślnie : Resetowanie systemu do ustawień systemowych, czy problemy występują, gdy system działa w konfiguracji domyślnej.

sprawdziłem wszystkie oprócz jedynki bo nie wiem jak to zrobić 

dałem na szczegóły tego błędu i są inne niż powyżej opisywałem nie wiem dlaczego 

+ System
    - Provider
      [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power       [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
      EventID 41       Version 2       Level 1       Task 63       Opcode 0       Keywords 0x8000000000000002     - TimeCreated
      [ SystemTime] 2013-12-22T18:43:49.315613600Z
      EventRecordID 15190       Correlation     - Execution
      [ ProcessID] 4       [ ThreadID] 8
      Channel System       Computer sebastian-pc     - Security
      [ UserID] S-1-5-18
- EventData
    BugcheckCode 0     BugcheckParameter1 0x0     BugcheckParameter2 0x0     BugcheckParameter3 0x0     BugcheckParameter4 0x0     SleepInProgress false     PowerButtonTimestamp 0

Pobierz i zainstaluj Debugging Tools for Windows - więcej w tym temacie:https://www.fixitpc.pl/forum-7/announcement-4-zak%C5%82adanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/  Wklej zawartość w formie zalącznika txt. Przeklejenie treści zrzutu: zaznacz wszystko, a następnie ctrl + v i wklejasz do pliku tekstowego zawartość zrzutu, plik zapisujesz na pulpicie.

Dobrze już wiem co jest przyczyną tego błędu znalazłem kod błędu na stronie Microsoftu ale teraz jak go rozwiązać o to co napisali 

Wystąpił wyjątek wyboru maszyny.

Te opisy parametrów zastosowania, gdy procesor jest oparty na architekturze x64 lub x86, który ma funkcję MCA dostępne (na przykład, firma Intel Pentium Pro, procesor Pentium IV lub Xeon).