Rucek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam, dyski jak na obrazku.. C, D, E, A, F, H, I, J, K, L, M. Podłączone są tylko CDE - jeden dysk, i F, M - pendrive. Pytanie, jak wyzerowac, usunąć z tego okna reszte dysków? Nie chcę ich tutaj. Za każdym razem jak podłączam coś innego to dodaje kolejny dysk? Jaka jest zależność? Mam jeden dysk - który chcę by zawsze dodawało pod literą L:, a nie na przykład kolejną - M:. Jak zrobić z tym porządek? Odnośnik do komentarza
fatziom Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opcje folderów, zakładka widok i w drzewku należy odszukać "ukryte pliki i foldery" zaznaczyć "nie pokazuj ukrytych plików i folderów" EDIT: Od razu uprzedzam pytanie gdzie znaleźć opcje folderów: wejść w "mój komputer" i patrzeć na górną belkę i wybrać "narzędzia". Gdy górnej belki nie ma, wcisnąć lewy ALT Masz pewno czytnik kart SD, FLASH itp, każde wolne miejsce na kartę w takim czytniku, pokazuje się jako nowy "ukryty" dysk. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 nie do konca mi chodzi o to, by ich nie pokazywało, to nic nie zmieni, jak podłącze pendrive - to nadal bedzie mu nadawało literę M: zamiast na przykład H:. H, I, J, L - są teraz nie aktywne, nie nadaje tych liter, chcę to wyzerowac jakoś, nie ukryć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 USBDeview - KLIK. Odnośnik do komentarza
fatziom Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Klikasz start, szukasz "mój komputer" i klikasz na nim PPM i wybierasz "zarządzaj" W oknie które wyskoczy na liście po lewej, wybierz "zarządzanie dyskami" Odnajdź swój dysk pod odpowiednią literką, kliknij na niego PPM i wybierz "zmień literę dysku i ścieżki" potem "Zmień" i masz możliwość zmiany literki. Jak usuniesz aktualną literkę i nie przypiszesz nowej to dysk powinien być niewidoczny. Oczywiście nie można przypisać literki która jest już w użyciu. Jeżeli np D: jest w użyciu, trzeba ją zmienić np na N: i potem można przypisać ją gdzie indziej. Mam nadzieje, że o to chodzi. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Przepraszam za offtopa, ale użytkownikowi @fatziom chyba chodziło o "ukryj puste stacje robocze w mój komputer". A jeśli nie... to powinno mu o to chodzić. Zwłaszcza, że temat jest w części windows 7. Dla mnie wyłączanie pokazywania ukrytych plików i folderów obniża bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza
fatziom Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 W sumie nie chodziło mi o tę opcję, ponieważ niepokazywanie ukrytych plików załatwia sprawę, ale faktycznie opcja "ukryj puste stacje robocze w mój komputer" jest lepszym rozwiązaniem. Szczególnie jak ktoś ukryte pliki chce mieć widoczne. No cóż, sam czegoś ciekawego mogłem się dowiedzieć Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor szuka rozwiązania tego: chcę by zawsze dodawało pod literą L:, a nie na przykład kolejną - M:. Jak zrobić z tym porządek? Jednak będzie z tym trudno mając dużą ilość penów. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 HA ! - mission accomplished Dzieki Wiesław - program podziałał, o to mi wlasnie chodzilo, wywalilem prawie wszystko z listy ktora miala moze 50 rekordów, zostawilem tylko 6 (najwidoczniej niezbenych ) do zamkniecia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi