pielegniarka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Czym podłączyć dwa komputery PC do jednego monitora? Prosze o sugestie linki - Czym podłączyć dwa komputery PC do jednego monitora gdzie myszka i klawiatura była by osobna dla każdego z nich - Czym podłączyć dwa komputery PC do jednego monitora gdzie myszka i klawiatura była by bezprzewodowa - Czym podłączyć dwa komputery PC do jednego monitora gdzie myszka i klawiatura była bynie na usb tylko pod ps2 - Jaka myszka i klawiatura była by lepsza do grania przewodowa czy bezprzewodowa cena do 100 zł - Jaki game pad za rosądną cene do FIFA 2012? Odnośnik do komentarza
skamil29 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tak z ciekawosci po co podłańczac 2 komputery do jedenego monitora? (inna sprawa ze sie nie da chyba ). Ja grałem zwykłym padem firmy MANTA w FIFA 2012 i wszystko dobrze mi chodzilo . Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Dwa komputery gdyż od poniedziałku będzie nowy zestaw Pc ,gdzie płyta główna nie obsługuje juz systemu Xp( brak sterowników do płyty, karty dźwiekowej itd pod ten system). Na starym komputerze jest XP , dwurdzeniowy procesor amd Athlon 5000, karta graficzna GF 8800 GS 384 MB na 192 bitowe szynie da stare dyski 40 Gb i 80 Gb, 2 GB Ramu 400 MHz, jest do tego jeszcze starszy model Pc ,ale dyskibęda skopiowane przeniosione ale o tym później. a nowy to z tematu wersja finalna https://www.fixitpc.pl/topic/20696-nowy-zestaw-pc/ Edytowane 15 Grudnia 2013 przez pielegniarka Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pada polecam od xboxa 360+odbiornik bezprzewodowy Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 - Czym podłączyć dwa komputery PC do jednego monitora gdzie myszka i klawiatura była by osobna dla każdego z nich Teoretycznie jest to możliwe pod warunkami: 1. Wszystkie elementy (oba kompy i monitor) są zasilane z jednego !!!!! gniazdka sieciowego (np. przedłużacz). 2. Monitor MUSI mieć dwa różne wejścia (np. D-Sub + DVI lub DVI + HDMI). 3. Karty graficzne muszą mieć stosowne wyjścia. 4. Monitor musi mieć możliwość przełączania sygnału wejściowego w MENU. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Albo poszukać czegoś takiego: Switch (przełącznik) VGA + audio MANUALNY SWITCH PRZEŁĄCZNIK VGA 2x PC +1x MONITOR 2-portowy przełącznik klawiatury, monitora VGA i myszy (KVM) Odnośnik do komentarza
pielegniarka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Teoretycznie jest to możliwe pod warunkami: 1. Wszystkie elementy (oba kompy i monitor) są zasilane z jednego !!!!! gniazdka sieciowego (np. przedłużacz). 2. Monitor MUSI mieć dwa różne wejścia (np. D-Sub + DVI lub DVI + HDMI). 3. Karty graficzne muszą mieć stosowne wyjścia. 4. Monitor musi mieć możliwość przełączania sygnału wejściowego w MENU. wiesław531 nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś. Przełącznik ma służyć ,aby nie zamieniać przewodów gdy się chce korzystać z innego komputera umiejscowionego obok na biurku. nie chodzi aby komputery były równocześnie włączone, tylko gdy jest potrzeba i chęć to albo jeden albo drugi. Albo poszukać czegoś takiego: Switch (przełącznik) VGA + audio MANUALNY SWITCH PRZEŁĄCZNIK VGA 2x PC +1x MONITOR 2-portowy przełącznik klawiatury, monitora VGA i myszy (KVM) KolegaDudusa idzie w dobrym kierunku. Nie wiedziałam jak to nazwać a coś w tym stylu jeszcze coś innego? ( tańszego) A i dochodzi kolejny problem internet , dźwiek:( to też by musiało miec jakieś rozgałeźniki ale o co prosic w sklepie i gdzie? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Im urządzenie posiada więcej funkcji tym jest droższe. Różnie to nazywają rozdzielacz / rozgałężnik / przełącznik (switch) klik klik klik klik klik klik Ten jest dość bogaty w funkcje: klik Wykonuje przełączanie audio w niezależny sposób Wybór PC przyciskiem na płycie czołowej i/albo r klawiszami funkcyjnymi klawiatury USB Musisz gdzieś u siebie popytać albo przeszukać sklepy internetowe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi