tomcio Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 i nie wiem czy dokladnie usunal te zagrozenia,poza tym,przewinal mi sie gdzies wirus "komorowski",ale po restarcie komputera przegladarka FF dziala,prosze o sprawdzenie logow: MBAM-log-2013-12-15 (05-55-19).txt FRST.txt Addition.txt OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Wyniki "Trojan.Backdoor" to fałszywe alarmy na plikach oprogramowania kamery, więc jeśli to usunąłeś programem, przywróć z kwarantanny. Natomiast "PUP.Optional.InstallCore.A" to owszem śmieci adware. Pobrałeś program Speccy z portalu pośredniego a nie strony domowej, to nie jest plik instalacyjny programu tylko "Asystent pobierania": C:\Users\tomek\Downloads\Speccy(15677).exe Do czytania jak unikać takich niespodzianek: KLIK. Oznak infekcji tu nie ma. Tylko drobne działania do wykonania: 1. Usunięcie szczątków, w tym Google Chrome (nie wygląda na zainstalowane). Otwórz Notatnik i wklej w nim: S3 dump_wmimmc; \??\E:\Binaries\GameGuard\dump_wmimmc.sys [x] S4 USBSTOR; \SystemRoot\system32\drivers\usbstor.sys [x] C:\Users\tomek\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\107noauq.default-1354819248325\user.js C:\Users\tomek\AppData\Local\Google\Chrome Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Google\Chrome /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. A po tym: 2. Usuń używane narzędzia: przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\FRST, w OTL uruchom Sprzątanie. 3. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 4. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 5. Odinstaluj starą wtyczkę Adobe Reader (wersja dla IE) i Java 6 (przyczyna tych infekcji "policyjnych" / "komorowskich" i innych) oraz zaktualizuj OpenOffice.org, by mógł korzystać z najnowszej Java: KLIK. Obecnie w systemie wersje: ==================== Installed Programs ====================== Adobe Flash Player 10 ActiveX (Version: 10.0.32.18) ----> wtyczka dla IE Adobe Flash Player 11 Plugin (Version: 11.9.900.170) Adobe Reader X (10.1.8) - Polish (Version: 10.1.8) Adobe Reader X (10.1.8) (Version: 10.1.8) Java 6 Update 31 (Version: 6.0.310) OpenOffice.ux.pl 3.3 (Version: 3.3.39551) . Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zrobione Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Skrypt wykonany poprawnie. Resztę zadań już podałam. To tyle z mojej strony. Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 To ma byc adobe reader czy flash player? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Chodzi o oba produkty: - Usunięcie starej wtyczki Adobe Flash Player 10 ActiveX (to wersja dla IE, wersja dla innych przeglądarek jest już nowa). - Zakreśliłam też Adobe Reader X (10.1.8), gdyż jest znacznie nowsza wersja. Czyli odinstaluj obecną, zainstaluj najnowszą. . Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 - Zakreśliłam też Adobe Reader X (10.1.8), gdyż jest znacznie nowsza wersja. Czyli odinstaluj obecną, zainstaluj najnowszą. Zainstalowalem wersje XI no i mam problem, nie moge otworzyc pliku pdf, wyskakuje taki komunikat: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Na komunikacie "Błąd pobierania pliku" jest plik w Temp (z takiej lokalizacji w ogóle nie powinno się otwierać plików, tylko je zapisać po ludzku np. na Pulpicie). Mam pytanie: z poziomu czego Ty go próbujesz otwierać, przeglądarki? Czy jeśli zapiszesz plik np. na Pulpicie i go spróbujesz otworzyć to też jest błąd? . Odnośnik do komentarza
tomcio Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Z poziomu przegladarki, ze stron www zawsze drukowalem np. rachunki czy faktury, i tak np. na stronie UPC plik otwiera sie normalnie /faktura do druku/, natomiast na stronie Plusgsm.pl, gdzie dotychczas rowniez pobieralem plik do druku z faktura, ukazuje sie komunikat jak w/w poscie EDIT Nie wiem co sie wydarzylo,ale teraz jest wszystko w porzadku Edytowane 19 Grudnia 2013 przez tomcio Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Nie wiem co sie wydarzylo,ale teraz jest wszystko w porzadku Może ten plik w Temp nie był poprawnie pobrany. W każdym razie temat rozwiązany i zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi