reptile Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Próbowałeś reinstalacji systemu? Tzn. nie jestem pewien, a ponownie nie chce probować, bo zaś jest problem z zainstalowanymi aplikacjami. Jeśli tak, to problem leży gdzieś poza oprogramowaniem albo powstaje przez wprowadzone przez Ciebie ustawienia... http://ciekawa-infor...ams/dia-log.exe - odpal ten program, koniecznie z trybu normalnego, i postępuj wedle instrukcji. Aplikacja wykonuje 11 czy 12 zadań, na końcu wyświetla się, że generowany przez nią plik będzie znajdował się na pulpicie i że Klient DNS jest wyłączony (po sprawszeniu (services.msc) cały czas jest włączony). Po ponownym uruchomieniu komputera nie mogę znaleźć Tego pliku. Wykonuję coś nie tak? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Aplikacja wykonuje 11 czy 12 zadań, na końcu wyświetla się, że generowany przez nią plik będzie znajdował się na pulpicie i że Klient DNS jest wyłączony (po sprawszeniu (services.msc) cały czas jest włączony). Po ponownym uruchomieniu komputera nie mogę znaleźć Tego pliku. Wykonuję coś nie tak? Nie, to ja spieprzyłem sprawę, bo dostosowałem programik pod Vista/7 (to jeśli chodzi o generowanie logu). W sprawie usługi: to nie jest wiążące, opiera się na obserwacji zachowania ipconfig /flushdns - usługa wyłączona albo brakuje uprawnień. Pobierz programik jeszcze raz, uruchom koniecznie z konta z uprawnieniami administracyjnymi. Teraz log będzie na partycji systemowej (domyślnie C:). Tzn. nie jestem pewien (...) Ale tego nie da się przeoczyć... Stawiałeś system od nowa z płytki? Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Pobierz programik jeszcze raz, uruchom koniecznie z konta z uprawnieniami administracyjnymi. Teraz log będzie na partycji systemowej (domyślnie C:). Miałes racje, oto on: Ale tego nie da się przeoczyć... Stawiałeś system od nowa z płytki? Chyba Tak, a co mam spróbować jeszcze raz (tak dla pewności)? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Chyba Tak, a co mam spróbować jeszcze raz (tak dla pewności)? Nie... Ten program był uruchamiany w trybie normalnym czy awaryjnym? Wg tego połączenie jest i wszystko spokojnie działa... Czego tu się jeszcze mogę uczepić: wirusów... Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ten program był uruchamiany w trybie normalnym czy awaryjnym? Ten program był uruchamiany w trybie normalnym Wg tego połączenie jest i wszystko spokojnie działa... mhm...to zastanawiające - fakt faktem przeglądarka jest, tylko pustka nic nie wyświetla, a gg(GaduGadu) działa i to mnie dobija, że gg działa a stron nie wyświetla! Czego tu się jeszcze mogę uczepić: wirusów... To Avast takiego wirusa by nie wykrył? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 To Avast takiego wirusa by nie wykrył? Sito... mhm...to zastanawiające - fakt faktem przeglądarka jest, tylko pustka nic nie wyświetla, a gg(GaduGadu) działa i to mnie dobija, że gg działa a stron nie wyświetla! I to dotyczy Firefoksa, IE i wszystkich innych? Masz w IE ustawione jakieś proxy? Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 I to dotyczy Firefoksa, IE i wszystkich innych? Tak, obojętnie czy to IE, czy Firefox Masz w IE ustawione jakieś proxy? Nie Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Cóż mogę poradzić: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ https://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnostyka-infekcje-typu-rootkit/ Jeszcze raz logi z OTL + Gmer i nowy temacik w "Dział pomocy doraźnej". Najwyżej się je potem złączy w całość... Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi