korbadawid Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Witam mam taki sam problem jak dużo użytkowników na tym portalu. Wiem, że pomoc w tym przypadku musi być całkowicie indywidualna dlatego zakładam ten temat. Jestem już w 100% pewny że Mobegenie jest winowajcą. Zainstalował się przypadkowo przy instalacji innego programu, a po deinstalacji zostawił psikusa. Dlatego prosze bardzo o pomoc. Dodaje OTL i FRST z tym, że FRST nie scanuje do konca wychodzi błąd. Z początku scan zatrzymywał się na folderze Mobegenie wiec usunąłem go ręcznie, teraz zatrzymuje się w innym miejscu. Proszę bardzo o szybką pomoc. Z góry dziękuje i podziwiam profesjonalizm tej strony w tym zaangażowanie Admina. Brawo. Extras.Txt OTL.Txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Log z FRST jest niepełny, brakuje pliku Addition. Proszę uzupełnij. Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Brakuje pliku Addition dlatego ze FRST nie chce do końca skanować. tak jak napisałem FRST nie scanuje do konca wychodzi błąd. Z początku scan zatrzymywał się na folderze Mobegenie wiec usunąłem go ręcznie, teraz zatrzymuje się w innym miejscu. Pierwszy screen http://zapodaj.net/58fb506cfbd58.png.html Drugi screen http://zapodaj.net/3c883385295e2.png.html Na tym FRST się zatrzymuje i zamyka. Nie mam pojęcia dlaczego. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Przejdź w Tryb awaryjny Windows i ponów próbę skanowania (pole Addition zaznaczone). Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ta sama sytuacja. ;/ raz jest to szybciej, raz pozniej ale zawsze na tej samej sciezce. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 W którym miejscu teraz skan się zatrzymuje? Przejdźmy już do usuwania: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Lollipop. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM-x32\...\Run: [mobilegeni daemon] - C:\Program Files (x86)\Mobogenie\DaemonProcess.exe [761024 2013-12-13] () StartMenuInternet: IEXPLORE.EXE - C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe C:\ProgramData\McAfee C:\Program Files (x86)\Mobogenie C:\Program Files (x86)\RegClean Pro C:\Program Files (x86)\SysPlayer C:\Users\Daniel\daemonprocess.txt C:\Users\Daniel\AppData\Local\cache C:\Users\Daniel\AppData\Local\Lollipop C:\Users\Daniel\AppData\Local\Mobogenie C:\Users\Daniel\AppData\Roaming\Systweak C:\Users\Daniel\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Start Lollipop C:\Users\Daniel\Documents\Mobogenie Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. 3. Uruchom Uruchom AdwCleaner. Zastosuj Szukaj, a po tym Usuń. Powstanie folder C:\AdwCleaner z raportem z usuwania. 4. Uruchom TFC - Temp Cleaner. 5. Spróbuj zrobić całe logi FRST (z zaznaczonym polem Addition). Dołącz plik fixlog.txt i log z AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Skan zatrzymywał się w tym samym miejscu , na tej samej ścieżce, którą pokazałem na screen'ie pierwszm. W normalnym uruchomieniu systemu jaki i w trybie awaryjnym. Podczas skanowania tę ścieżkę sprawdzało raz prawie, że na początku raz po dłuższym już skanowaniu, ale zawsze podczas zwieszenia programu widoczna była ta ścieżka. Po wykonaniu czyszczenia o jakie prosiłaś w programie FRST podczas skanu chwilowo znowu zatrzymało się na tej ścieżce z Screen'a pierwszego lecz poszło dalej, zaczęło wyliczać jakieś error'sy. po skończeniu tym razem utworzyło plik Addition który zamieszczam w załącznikach. Addition.txt Fixlog.txt FRST.txt AdwCleanerR0.txt AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Akcje wykonane. Ale wystąpiła nieścisłość. Skasowałam folder C:\Program Files (x86)\SysPlayer, który wyglądał na sierotę (brak wejścia na liście zainstalowanych) i był utworzony tuż przed Mobogenie, ale teraz po obejrzeniu w końcu Addition z listą zadań Harmonogramu mam wątpliwości. Jeśli pobierałeś ten SysPlayer, to z katalogu C:\FRST\Quarantine wyciągnij folder SysPlayer i wstaw na miejsace. zaczęło wyliczać jakieś error'sy Jakie konkretnie błędy? Podany tu log z FRST owszem pokazuje pewien defekt, czyli (odczyt charakterystyczny dla dysfunkcji WMI): ==================== Could not list processes =============== . Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tak, Sysplayer tez byl i by odinstalowywany razem z mobegenie. widocznie takze pozostawil po sobie jakis folder. także co robić? Moim celem bylo pozbycie siee Sysplayer. poprostu było: errors:(..) w miejsce (..) zaczelo liczyc w pare sekund od 1 do okolo 5000... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Skoro SysPlayer to były jednak szczątki, to trzeba je dokończyć, bo w Addition jak mówiłam są nadal zadania Harmonogramu związane z tym programem. Od razu także sprawdzę usługę Winmgmt (ten odczyt braku poboru procesów jest podejrzany). Otwórz Notatnik i wklej w nim: Reg: reg query HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winmgmt /s CMD: sc query Winmgmt CMD: winmgmt /salvagerepository CMD: C:\Windows\SysWOW64\regsvr32.exe /u /s "C:\Program Files\Common Files\System\SysPlayerMenu.dll" Task: {BCB60DB2-5A6B-44AD-8292-4BA3095FD4AB} - System32\Tasks\SPMupdate1 => C:\Program Files\Common Files\System\SysPlayerMenu.dll [2013-11-13] (Goobzo LTD) Task: {CBFE10CF-0939-459E-8732-F9E3BC039C92} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\Multimedia\SPMupdate3 => C:\Program Files\Common Files\System\SysPlayerMenu.dll [2013-11-13] (Goobzo LTD) Task: {DC35497D-3598-4618-B673-4153597DD7EB} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\Maintenance\SPMupdate2 => C:\Program Files\Common Files\System\SysPlayerMenu.dll [2013-11-13] (Goobzo LTD) C:\Program Files\Common Files\System\SysPlayerMenu.dll Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Przedstaw go. . Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ok dodaje fixlog. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Obiekty WMI zdają się być poprawne. Reszta zadań wykonana. Na zakończenie: 1. Porządki po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\FRST, w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
korbadawid Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ok wszystko zrobione. Dziękuje bardzo za szybko i konkretną pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi