SoundWave Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Cześć! Chcę usunąć dyski logiczne D i E a następnie z nieprzydzielonego obszaru poszeżyć partycję C o jakieś 10 GB. Z reszty utworzyć 2 partycje. Jakim programem zrobić to bezpiecznie, żeby się sytem nie posypał? Win 7 Pro x32 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Chcę usunąć dyski logiczne D i E Z prawokliku na D > Usuń wolumin. Jak to jest W7 to partycje C powieksz jedynie o D. Te 10 gb to za mało dla W7. Odnośnik do komentarza
SoundWave Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Te 9 MB trzeba zostawiać jako obaszr nieprzydzielony, czy można dołączyć do partycji? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dołącz. Odnośnik do komentarza
SoundWave Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ile można zrobić partycji podstawowych? Do C dorobiłem podstawowe D i E, z reszty pozostałego miejsca robi mi uparcie Dysk logiczny F, mimo że zaznaczam wszystko tak samo jak przy robieniu D i E. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Z tego co pamietam chyba 2 podstawowe. Reszta to logiczne - ale róznica żadna. Gdybys skorzystał z Gparted wtedy ustawisz wszystkie jako podstawowe. Pokaż z Zarządzania dyskami co tam namieszałeś Odnośnik do komentarza
SoundWave Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Nie słuchasz sie i zaraz będą problemy z C. Ta wielkość C jest dobra dla świadomych uzytkowników - system będzie sie rozrastał. Trzeba pilnować wolnego miejsca na dysku. Odnośnik do komentarza
SoundWave Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Spokojnie to jest wersja 32 bit, dwa lata miałem 7 na C: = 20 GB i było ok, hibernację wyłączyłem całkowicie, plik stronicowania zmniejszyłem, ccleaner chodzi codziennie, także miejsca nie zabraknie. Rozszerzam bo chcę grę zainstalować. Da się F przerobić na podstawową spod Windows, czy zostawić na logicznym dysku? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Spokojnie to jest wersja 32 bit, dwa lata miałem 7 na C: = 20 GB i było ok Jestem spokojny. Zwróciłem uwage na małą partycje C ponieważ doświadczony uzykownik nie powinien miec żadnych problemów z powiekszaniem partycji. ccleaner chodzi codziennie, poco? uważasz że CCleaner jest antidotum na wszystko? Rejestr będzie miał zawsze swoje puste wpisy, które wkółko będą usuwane i odtwarzane. Pliki temp o wiele lepiej usuwać TFC Cleanerem > uruchamianym jako administrator http://www.geekstogo.com/forum/files/file/187-tfc-temp-file-cleaner-by-oldtimer/ Da się F przerobić na podstawową spod Windows, czy zostawić na logicznym dysku? Zostaw. Poczytaj sobie czym się różni podstawowa od logicznej. Odnośnik do komentarza
SoundWave Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Sama operacja powiększenia partycji spod Win jest prosta mi chodziło bardziej o to czy system się po tym nie wykrzaczy bo reinstalka byłaby nieporządana, a ponieważ robiłem to pierwszy raz w życiu więc wolałem zapytać. Ccleaner jest remedium na duże tempy po oglądaniu filmików, m.in na youtube. TFC znam, używam. Poczytam i pewnie zostawie już tak jak jest. Dzięki za pomoc. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi