felixxxus Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam, jak w temacie po jakiś 30 sek win xp zawiesza sie i nic nie działa. W trybie awaryjnym jest wszystko ok. Sprawdzalem : Pamiec , zasilacz, dysk jest ok Linux Live działa Przy próbie skanowania antyvir kaspersky rescue disk po wyk. 1 % zawiesza się. załączam logi wykonane w trybie awaryjnym. Addition.txt checkup.txt Extras.Txt FRST.txt FSS.txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Temat przenoszę do działu Windows. Nic tu nie wskazuje na obecność infekcji. Witam, jak w temacie po jakiś 30 sek win xp zawiesza sie i nic nie działa. W trybie awaryjnym jest wszystko ok. Z raportów nic konkretnego nie wynika, a błędy nagrane w Dzienniku zdarzeń w sekcji System + odczyty "Service is not running" w FSS to poprawne dane wynikające z uruchomienia systemu w Trybie awaryjnym. Wstępnie zrób test z czystym rozruchem: KB310353. Niemniej to test bardzo limitowany, gdyż nie adresuje sterowników, a te są jedną z różnic, która występuje między Trybem normalnym a awaryjnym. . Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja miałem podobnie, i winą były sterowniki z karty graficznej. Zobacz w trybie vga. Odnośnik do komentarza
felixxxus Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 W trybie VGA to samo. Zmieniłem kartę graficzną i też zwis. Przełożyłem dysk do innego kompa i Kaspersky go przeskanował. Komp sprawdzałem mem testem , robiłem stress test pamięci procesora i hdd wszystko przechodzi. Gdy przełącze na selektywne uruchamiania i wyłączę wszystkie opcje wiesza się na logo Windows Wrzuciłem płytkę z WinXP i zrobiłem naprawę , ale przy instalacji zawiesi się. Działa tylko tryb awaryjny Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 To teraz odinstaluj Kaspra. Pamiec , zasilacz, dysk jest ok podaj konfiguracje kompa oraz marke i moc zasiłki Odnośnik do komentarza
felixxxus Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Chyba możemy temat zamknąć Komputer to składak Sytuacja rozpoczęła się od zawieszeń , rozkręciłem kompa i zobaczyłem wylane kondensatory na płycie , więc wymieniłem płytę i procesor niestety zestaw używany i prawdopodobnie płyta jest uszkodzona choć przechodzi testy mem testem i testy z płytki Hiren's Boot. Tak samo odpala Win XP , Linux Live. Podmieniłem zasilacz na markowy 100% sprawy 500 W i to samo. Zrezygnowany zrobiłem format i przy nowej instalacji zawiesił się. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi