glaki Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam. Otóż dzisiaj kiedy włączyłem komputer system antywirusowy Avira powiadomił, że na komputerze znajduje się złośliwy trojan który kiedy próbowałem go usunąć powodował pojawienie się bluescreen'a. Mam nadzieję , że będziecie w stanie mi pomóc z tym problemem. logi z FRST oraz OTL FRST log1.txt FRST log2.txt OTL log1.txt OTL log2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Proszę przeklej dokładnie z raportu Avira w czym / jakiej ścieżce dostępu został wykryty ten trojan. Na razie widzę tu tylko adware. Zajmę się tym, ale muszę też wiedzieć co widzi Avira. EDIT: To już podam kroki usuwające adware. Ilość straszna. Źródła adware, do czytania będziesz miał potem ten materiał: KLIK. Akcje do wykonania: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj: a2zLyrics-1, Babylon Chrome Toolbar, Babylon toolbar, Bonanza Deals, Bundled software uninstaller, Delta Chrome Toolbar, Delta toolbar, FilesFrog Update Checker, MyPC Backup, Search-Gol Chrome Toolbar, searchgol toolbar, Wsys Control 10.2.1.2652 2. W Google Chrome: Ustawienia > karta Rozszerzenia > odinstaluj wszystkie nieznane śmieci[/b] Ustawienia > karta Historia > wyczyść Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję "Zresetuj ustawienia przeglądarki" 3. Uruchom AdwCleaner. Zastosuj Szukaj, a po tym Usuń. Powstanie folder C:\AdwCleaner z raportem z usuwania. 3. Zrób nowy skan FRST (zaznacz, by powstał po raz kolejny plik Addition). Dołącz log AdwCleaner. . Odnośnik do komentarza
glaki Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 dodaje nowe logi Addition.txt AdwCleanerR0.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 No tak, ale dałeś tylko jeden log z FRST, miał był podany główny + Addition. Uzupełnij. Poza tym, nadal mi nie odpowiedziałeś na pytanie gdzie (jakiej ścieżce dostępu) Avira notowała owego "trojana". Podaj to. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi