Happy99 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam, mój problem polega na tym, że po formacie komputera, chcąc zainstalować Operę zauważyłem ten oto błąd: "nie znaleziono punktu wejścia procedury memmove_s w bibliotece msvcrt.dll". Próbowałem rozwiązać problem naprawiając instalacje systemu lecz to również nie pomogło. Z góry dziekuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam na forum, spróbuj przygotować logi Dependency Walkera oraz zrzut pamięci, na podstawie opisu: [KLIK] m.g. Odnośnik do komentarza
Happy99 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Oto i link: http://www.speedyshare.com/Ytvdb/problem-zip.zip Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dzięki za logi. Niestety niewiele z nich wynika, wersje Twoich plików wydają się być prawidłowe. msvcrt.dll z Twojego systemu nie ma eksportu memmove_s (wersja 'bezpieczniejsza'), znajduje się on w zestawach bibliotek uruchomieniowych dla VS (np. 2010, albo 2012) i tego typu komunikat ma prawo się pojawić, gdyby nie to, że spakowany instalator Opery zawiera odpowiednie wersje bibliotek z tytułowym eksportem. Propozycje: 1. Pobierz najnowszą wersję Opery (18.0.1284.63) - być może Twoja (18.0.1284.49) jest 'trefna' i działa niepoprawnie? 2. Zainstaluj zestaw bibliotek uruchomieniowych dla VS2010: [KLIK] System masz na dysku D: To niestety dosyć często bywa problemem i niektóre programy mogą mieć zaszyte odwoływanie się do C: Zabawa w naprawę instalacji i podmianę wszelkich D: na C: może być bardzo pracochłonna, zastanów się, czy nie lepiej będzie postawić jeszcze raz system, tym razem zwracając uwagę na to, żeby stał na C: m.g. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi