Kalic Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Witam. Jak w tytule mam problem z kluczem. Ponownie instalowałem system windows 7 a gdy chciałem wpisać klucz zauważyłem że klucz jest zdarty. Nie wiem co zrobić . Może jest jakiś program , który pokoże jaki jest potrzebny klucz. Z gury dzięki Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Program do odcyfrowania nieczytelnych znaków z naklejki/pudełka/płyty? To są takie? Gdybyś wpadł na pomysł sprawdzenia czytelności hasełka przed formatem, mógłbyś posiłkować się tym programem. [EDYTA] ewentualnie do wyświetlenia zaginionego hasła na działającym systemie można użyć skryptu, który swego czasu zamieścił w jednym z wątków na tym forum Belfegor - nie jestem teraz w stanie owego topicu odnaleźć aby wkleić do niego link, więc pozwolę sobie zamieścić ten ciekawy skrypt poniżej. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CONST HKEY_LOCAL_MACHINE = &H80000002 CONST SEARCH_KEY = "DigitalProductID" Dim arrSubKeys(0,1) foundKeys = Array() iValues = Array() arrSubKeys(0,0) = "Microsoft Windows Product Key" arrSubKeys(0,1) = "SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" Set oReg=GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\.\root\default:StdRegProv") oReg.GetBinaryValue &H80000002, arrSubKeys(x,1), SEARCH_KEY, arrDPIDBytes If Not IsNull(arrDPIDBytes) Then call decodeKey(arrDPIDBytes, arrSubKeys(x,0)) End If Function decodeKey(iValues, strProduct) arrDPID = Array() For i = 52 to 66 ReDim Preserve arrDPID( UBound(arrDPID) + 1 ) arrDPID( UBound(arrDPID) ) = iValues(i) Next arrChars = Array("B","C","D","F","G","H","J","K","M","P","Q","R","T","V","W","X","Y","2","3","4","6","7","8","9") For i = 24 To 0 Step -1 k = 0 For j = 14 To 0 Step -1 k = k * 256 Xor arrDPID(j) arrDPID(j) = Int(k / 24) k = k Mod 24 Next strProductKey = arrChars(k) & strProductKey If i Mod 5 = 0 And i <> 0 Then strProductKey = "-" & strProductKey Next ReDim Preserve foundKeys( UBound(foundKeys) + 1 ) foundKeys( UBound(foundKeys) ) = strProductKey strKey = UBound(foundKeys) MsgBox strProduct & vbNewLine & vbNewLine & foundKeys(strKey) End Function potem kliknij Plik>Zapisz jako... KEY.vbs Po dwukliku na zapisanym w taki sposób skrypcie wyświetli się serial. Ale po formacie... Obawiam się, że w tej sytuacji pomóc Ci może jedynie Chuck Norris Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi