bpm Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Dobry wieczór, Komputer nie jest taki stary i patrząc na podzespoły nic na to nie wskazuje, a zachowuje się jakby miał kilkanaście lat. Działa bardzo wolno. Przeskanowałem go antywirusem, MBAM, TDSSKiller które nic nie znalazły. Usługi zbędne powyłączane, z autostartu również. Sprawdziłem dysk oraz pamięć, wszystko w porządku. Użyłem również narzędzia CHKDSK i też wszystko ok. Nie wiem jak go ugryźć, czyżby winnym był Comodo Antivirus? Bardzo proszę o analizę logów: FRST Addition OTL Extras Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Otwórz notatnik i wklej: URLSearchHook: ATTENTION ==> Default URLSearchHook is missing.S3 e4usbaw; system32\DRIVERS\e4usbaw.sys [x]S3 EagleNT; \??\C:\WINDOWS\system32\drivers\EagleNT.sys [x]S3 FairplayKD; \??\C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\MTA San Andreas All\1.3\temp\FairplayKD.sys [x]S3 GMSIPCI; \??\F:\INSTALL\GMSIPCI.SYS [x]S2 IKANLOADER2; System32\Drivers\e4ldr.sys [x]S3 MSICPL; \??\F:\install4\MSICPL.sys [x]S3 NTACCESS; \??\F:\NTACCESS.sys [x]S3 PCAMPR5; \??\C:\WINDOWS\system32\PCAMPR5.SYS [x]S3 SetupNTGLM7X; \??\F:\NTGLM7X.sys [x]S4 sptd; System32\Drivers\sptd.sys [x] Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja kroki finalizujące temat"-->"Czyszczenie lokalizacji tymczasowych" Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Odinstaluj: Google Toolbar. W logach pokazane są problemy z Winamp i Skype. Może odinstaluj je i po resecie komputera zainstaluj. Zaktualizuj Java do wersji 7u45, Adobe Reader do wersji 11 ( pobierasz instalator nowej wersji AR 11 - starą wersję odinstaluj ) Google Chrome: zresetuj wtyczeki. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie włącz. Firefox reset wtyczek: kliknij pomarańczowy napis "Firefox"-->"Pomoc"-->"Informacje dla pomocy technicznej'-->"Resetuj program Firefox" Uruchom jako administrator "Wiersz poleceń" i wpisz: netsh winsock reset i reset komputera. Odnośnik do komentarza
bpm Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wszystko gotowe. Polepszyło się i chodzi szybciej. Dać nowe logi? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi