kasiak Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam wszystkich, mój komputer od wczoraj ma wysyp bsod-ów. Wczoraj były 2 w ciągu całego dnia, a teraz występują co jakieś 15 minut - 1 godzina. Wyskakują zarówno przy włączaniu jakichkolwiek aplikacji, jak i w stanie bezczynnosci. Bardzo proszę o pomoc, muszę pisać inżynierkę a tu coś takiego... Ostatnio nie instalowałam żadnego nowego oprogramowania, aktualizowałam tylko Office 365. Mój komputer to: HP Pavilion dv7 6140ew Intel Core i7-2630QM 4 GB DDR3 Intel HD Graphics 3000, AMD Radeon HD 6770M z AMD Switchable Graphics Bardzo prosze o odpowiedzi zrozumiałe dla laika Gdyby jakiś plik był jescze potrzebny, to dodam. DxDiag.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Pokaż SMART - KLIK. Odnośnik do komentarza
kasiak Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Mam nadzieję, że o to chodzi. sm.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dysk kompletny trup. Prawie 3,7 Mln realokowanych sektorów. 24279 zarejestrowanych wibracji (wstrząsów). Odzyskuj to co możliwe na inny nośnik i dysk do wymiany. Pytanie - masz płytę do reinstalacji systemu? Odnośnik do komentarza
kasiak Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Nie mam płytki - tylko partycja recovery. W przypadku wymiany dysku w co warto zainwestowac? Z tego co czytałam, ten fabryczny dysk jest nieco za słaby w stowunku do konfiguracji komputera. A może uda mi się skorzystac z naprawy gwarancyjnej, czy serwis takiego uszkodzenia raczej nie uzna? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Serwis tego uszkodzenia raczej nie uzna ponieważ niezbyt delikatnie obchodziłeś się z lapkiem. To nie tłuczek do kotletów. Osobiście polecam dyski WD z serii Black. Na Seagate przejechałem się kilkakrotnie. I zapomnij, że skopiujesz Recovery na nowy dysk. Bez bardzo skomplikowanych operacji nie ruszy instalka systemu (prawdopodobnie jest przypisana do konkretnego dysku). Odnośnik do komentarza
kasiak Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dziękuję za rady, mimo wszystko spróbuję z serwisem, jeżeli się nie uda, będę dalej kombinować... ------- Okazało się, że powodem blue screenów, była aktualizacja systemu, po jej odinstalowaniu jest OK. Natomiast w celu diagnostyki dysku serwis kazał zrobić hard disk test. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi