Wojtoo Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Hej! Piszę, ponieważ wystąpił u mnie pewien problem z moją myszą. Cały dzień działała normalnie, ale jak wróciłem to przestała. Włączyłem komputer, ale wyświetliło mi, że system nie jest w stanie rozpoznać urządzenia USB i nie działa ono poprawnie. Dzieje się tak co chwilę, co chwilę słychać dźwięk podłaczania nowego urządzenia i jego odłączania, a i dymek z komunikatem również wyświetla się co parę sekund. Dodatkowo laser w myszce miga, również z tą samą częstotliwościa co komunikat i dźwięk(ciągle jest laser, a gdy pojawia się komunikat to znika na chwilkę). Sprawdzałem w każdym porcie USB - to samo. Mam laptopa firmy Lenovo G780 Win8 64-bit, a mysz Raptor Gaming LM2. Będe wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 podmieniałeś myszkę? Moze sie poprostu skończyła? Odnośnik do komentarza
Wojtoo Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Co mam podmienić, nie za bardzo znam się na takich sprawach, więc prosiłbym o jaśniejsze wytłumaczenie. Odnośnik do komentarza
invok3d Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Belfegor miał na myśli podmianę myszki na inną i sprawdzenie czy występuje podobny problem. Czasami zdarza się też tak, że sterownik się zacina czy też przestaje odpowiadać na dobre i poprzez menedżer urządzeń można go spróbować z systemu odinstalować i po ponownym uruchomieniu komputera system powinien wykryć urządzenie na nowo i spróbować zainstalować sterownik. Miałem taki problem ale ze sterownikiem karty sieciowej i dopiero wywalenie całkowicie sterownika z systemu i ponowna instalacja pomogła.Może kolega wejdzie w pasek start i wpisze w polu wyszukiwania "menedżer urządzeń" a po uruchomieniu zrobi screenshota i wstawi na forum? Odnośnik do komentarza
Wojtoo Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Obecnie mam inna mysz, i działa ona poprawnie. Wszedłem w menedżer urządzeń, ale nie ma tam myszy, ekran miga co chwile odświeżając. Sprawdzałem też na innym laptopie, niby zainstalowało sterowniki, ale nie działa, łączy się i odłącza, a ruszać można nią tylko przez chwile. Odnośnik do komentarza
invok3d Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Obecnie mam inna mysz, i działa ona poprawnie. W takim razie chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Dodatkowo napisałeś, że sprawdzałeś myszkę na innym laptopie i nadal występuje jakiś problem. Wydaje mi się, że jest tak jak napisał Belfegor, myszka po prostu wymaga wymiany a prawdopodobnie padł Ci w niej sensor, skoro sterownik instaluje się bez problemu to problem raczej występuje po stronie sprzętu. Odnośnik do komentarza
Wojtoo Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 No dobrze, dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi