njczyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Windows XP Witam, mam mega problem z przeglądaniem/kopiowaniem udostępnionych folderów na drugim kompie. Po raz pierwszy nie wiem co w takiej sytuacji robić, próbowałem chyba już wszystkiego.. Konfigurowałem na nowo sieć, NET BIOS włączony, adresy poprawnie przypisane, a dalej ten błąd wyskakuje: Konta gościa na jednym i drugim włączone. W IRPStackSize ustawiałem przeróżne wartości 14/15/17/45/50 nic to nie dawało, traciłem tylko na tym czas bo potrzebne jest w takim wypadku ponowne uruchomienie komputera. Na drugim jest wartość 14 restrictanonymous jest na 0 (1 i 2 komputer). Zaporę wyłączyłem na jednym i drugim kompie, nic to nie daje.. Sam już nie wiem gdzie leży problem, czy na moim komputerze czy na tym drugim (mamy), który też coś może blokować. Najlepsze jest to, że z tego drugiego komputera bez problemu mogę przeglądać udostępnione foldery na moim. Wychodzę już z siebie.. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Na mamy komputerze jest jakiś AV? m.g. Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dokładnie ten sam co u mnie - ESET Połączenia sieciowe są wszystkie udostępnione. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Możesz tymczasowo odinstalować AV u mamy? Czy na mamy komputerze jest jeszcze jakiś inny soft, który ma agresywne sterowniki działające w trybie jądra? Czy na kompie mamy usługa Server jest automatycznie uruchomiona i działa? m.g. Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nie, tam nic nie było zmieniane w ostatnim czasie, dlatego mnie to dziwi, jeszcze tydzień temu robiłem konfigurację sieci i udostępnianie po niej działało jak należy. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Jakie wersje XP home czy prof? Jeśli masz prof. wyłącz proste udostępnianie plików i udostępnij zasoby konkretnemu użytkownikowi (nie zapomnij o haśle - nie może być puste). Odnośnik do komentarza
njczyziu Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nigdy czegoś takiego nie robiłem, raczej prosto wszystko działało Ja mam Pro, mama ma Home. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi