pakeroso Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam po raz kolejny Nagle pojawił się u mnie problem z przeglądarką Opera. Nie mogę jej zaktualizować ani odinstalować. Wyrzuciłem ręcznie katalogi Program files i katalog użytkownika. Nic to nie dało. Mogę zainstalować nową wersję, ale dla wszystkich użytkowników. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam po raz kolejny Nagle pojawił się u mnie problem z przeglądarką Opera. Nie mogę jej zaktualizować ani odinstalować. Wyrzuciłem ręcznie katalogi Program files i katalog użytkownika. Nic to nie dało. Mogę zainstalować nową wersję, ale dla wszystkich użytkowników. Uruchomiłeś ten installer z prawami administratora? Tzn. rozumiem, że to opera go odpala? No to spróbuj Opere z prawami admina odpalic. Mozesz tez UAC obnizyc na probe czy wylaczyc - sa wpisy na forum o tym. Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Udało mi się zainstalować Operę uruchamiając instalator, z uprawnieniami admina, ale teraz nie mogę jej odinstalować, więc i aktualizacja w przyszłości nie będzie działała. Z UAC komunikat jak wyżej, bez UAC wyskakuje Nie można uzyskać uprawnień do uruchomienia na poziomie administratora. Nie wiem co się stało, przecież nigdy nie grzebałem w ustawieniach uprawnień dysku systemowego. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Udało mi się zainstalować Operę uruchamiając instalator, z uprawnieniami admina, ale teraz nie mogę jej odinstalować, więc i aktualizacja w przyszłości nie będzie działała. Z UAC komunikat jak wyżej, bez UAC wyskakuje Nie można uzyskać uprawnień do uruchomienia na poziomie administratora. Nie wiem co się stało, przecież nigdy nie grzebałem w ustawieniach uprawnień dysku systemowego. A zmień uprawnienia do folderu na pelne na swoje konto https://www.fixitpc.pl/topic/55-przyznawanie-kontroli-dla-plikow-i-folderow/ Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Do folderu Opery? Nie pomogło. Coś mi się wydaje, że tu w rejestrze coś mogło się skisić. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Nie możessz jej odinstalować tak? Spróbuj w trybie awaryjnym, jak nie da rady - to wykorzystaj do tego inny soft - np. Revo Unistaller. Znajdziesz witaminizowane wersje na pebie. Standardowo dezinstalator Ci nie ruszy, ale jest opcja "wymuszonej dezinstalacji. Chyba, że chcesz się dalej z tym pobawić? Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W awaryjnym osinstalowało się bez problemu, po restarcie w trybie normalnym już nie można zainstalować. Coś jest zatem nie tak. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W awaryjnym osinstalowało się bez problemu, po restarcie w trybie normalnym już nie można zainstalować. Coś jest zatem nie tak. Weź dla testu wyłącz UAC https://www.fixitpc.pl/topic/324-usprawnienia-mechanizmu-uac/ Możesz ew. założyć drugie konto użytkownika i zobaczyć czy tam sytuacja się powtórzy. Odnośnik do komentarza
pakeroso Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Na nowym koncie działa dobrze. Po wyłączeniu UAC jak pisałem wcześniej Nie można uzyskać uprawnień do uruchomienia na poziomie administratora. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi