Cabeza Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Cześć, dziś jak włączyłem przeglądarke Goole Chrome, to na niektórych stronach oraz forach internetowych zaczeły mi wyskakiwać denerwujące okna z reklamami, wcześniej nie było tego problemu i dzieje się to tylko na tej przeglądarce, załaczam logi. FRST.txt Addition.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Używałeś samodzielnie Combofix - w jakim celu? ComboFix odinstaluj w prawidłowy sposób, w Start > Uruchom > wklejając: C:\ComboFix.exe /uninstall Usuń folder: C:\Qoobox Odinstaluj: Ask Toolbar, Babylon toolbar on IE, BabylonObjectInstaller (Version: 2.0.0.3), Bonjour, Delta Chrome Toolbar, Delta toolbar (Version: 1.8.24.5), IObit Malware Fighter (Version: 1.0), Java 6 Update 25 (Version: 6.0.250). Za Iorbit Malware zainstaluj sobie Malwarebytes Anti-Malware jest dużo skuteczniejsze. Pobierz ADW-Cleaner: "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja: zbiór narzędzi usuwających"-->"Pobierz" . Po uruchomieniu kliknij "szukaj" , po zakończeniu skanu "usuń". Reset komputera. Pobierz: TFC Temp File Cleaner by Oldtimer: "Dział pomocy doraźnej"-->"Dezynfekcja kroki finalizujące temat"-->"Czyszczenie lokalizacji tymczasowych" Naciśnij "start" i rozpocznie się usuwanie plików tymczasowych. Zaktualizuj Java do wersji 7u45, Adobe Reader do wersji 11 Google Chrome: zresetuj wtyczeki. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie włącz. Firefox reset wtyczek: kliknij pomarańczowy napis "Firefox"-->"Pomoc"-->"Informacje dla pomocy technicznej'-->"Resetuj program Firefox" Załącz nowe logi z OTL i FRST. Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Zrobiłem wszystko lecz nadal wyskakują te reklamy. Da się coś z tym jeszcze zrobić? FRST.txt Addition.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Otwórz notatnik i wklej: CHR DefaultSearchURL: (Hola Search) - http://www.holasearch.com/?q={searchTerms}&babsrc=SP_ss&mntrId=5ECAF8D1110B2F6E&affID=121962&tsp=5005CHR DefaultSuggestURL: (Hola Search) - "suggest_url": ""S2 vToolbarUpdater17.1.2; C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search\vToolbarUpdater\17.1.2\ToolbarUpdater.exe [x]S3 catchme; \??\C:\Users\Rafal1\AppData\Local\Temp\catchme.sys [x]S3 cpuz135; \??\C:\Windows\TEMP\cpuz135\cpuz135_x32.sys [x]S3 WinRing0_1_2_0; \??\C:\Program Files\IObit\Game Booster 3\Driver\WinRing0.sys [x]S3 FairplayKD; \??\C:\ProgramData\MTA San Andreas All\Common\temp\FairplayKD.sys [x]C:\Users\Rafał\DSETUP.dllC:\Users\Rafał\dsetup32.dllC:\Users\Rafał\DXSETUP.exeC:\Users\Rafał\mod_sa.v4.4.0.4.sa-mp.v0.3e.modified.by.bartekdvd.setup.exeSearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing.SearchScopes: HKLM - {21790C57-60EC-0E93-496B-5FD3E5EC7A3B} URL = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}&crg=3.1010000.10011&barid={99B1B452-E00D-11E1-89B5-82236B3FAC94} Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Zmień w Chrome stronę startową. Zainstaluj Adblock - blokuje reklamy. Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Zrobiłem to, ale nadal po instalacji Adblock'a są reklamy. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Google Chrome: zresetuj wtyczeki. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie włącz. Zmień w Chrome stronę startową W logach nie widać, aby to było wykonane. Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wszystko zrobiłem, dodatkowe nie moge teraz odinstalować google chroome, można jakoś to zrobić? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Z supportu google:https://support.google.com/chrome/answer/95319?hl=pl https://support.google.com/chrome/answer/111899?hl=pl , możesz użyć też Revo Uninstaller. Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Właśnie nie mam w panelu sterowanie możliwości odinstalowania tej przeglądarki, nei wyświetla mi się tam. Jeżeli chodzi o drugi powód, to nie moge zainportowac pliku remove.reg do rejestruj, wyskakuje, że plik nie jest skryptem rejestru. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Zobacz Revo Uninstaller. Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Właśnie zauważyłem, że jak wyłacze w procesach goolde chroome rozszeszenie "surf and keep" to reklamy znikają, lecz po chwili znowu się włączają od nowa. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Uruchom OTL --> "Własne opcje skanowania / skrypt" i wklej: :OTL CHR - Extension: SurF oand keep = C:\Users\Rafal3\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\nmpcgagknfponhfnbejckndfpjlfilai\2.19\ :Commands[emptytemp] Kliknij "Wykonaj skrypt" Odnośnik do komentarza
Cabeza Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Okej, jak narazie znikły reklamy, wielkie dzięki. I mam jeszcze pytanie, czy ten "surf and keep" to coś poważniejszego ? Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 To tylko śmieć reklamowy. Tu jest więcej o tego rodzaju oprogramowaniu:https://www.fixitpc.pl/topic/19809-portale-z-oprogramowaniem-instalatory-na-co-uwa%C5%BCa%C4%87/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi