muzyk75 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Problem najprawdopodobniej leży po stronie dostawcy. Jak masz znajomego który ma laptopa to podłącz go do swojego routera i zobacz co się dzieje. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 podłączałem swojego laptopa i podlaczalem swojego PC, nic to nie zmienia... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Wcześniej zakładałeś już ten temat w "dziale sieci" Buforowanie pakiet sieciowy może być nadmierneBezpośredni dostęp UDP do zdalnych serwerach kluczy IKE wymiany (port 500) jest zablokowany.Pomiary buforowe sieciowe (?): Uplink 630 ms, 110 ms DownlinkSzacujemy swój uplink jako posiadające 630 ms buforowania. Ten poziom może w niektórych sytuacjach okazać się dość wysoka, i może wystąpić obniżenie wydajności podczas wykonywania zadań, takich jak interaktywne web-surfing, a jednocześnie prowadzenie dużych plików. Aplikacji w czasie rzeczywistym, takie jak gry lub czatu dźwięku, może również pracować źle podczas prowadzenia dużych plików w tym samym czasie.Bezpośredni sondowania DNS rozpoznawania nazw (?)Przelicznik na None nie odpowiada na żądania. To jest tłumaczeni od wuja google tego co pokazał Netalyzer. Jest problem z buforowaniem. Zobacz te tematy: http://support.microsoft.com/kb/928152/pl http://www.pcworld.pl/news/358428/5.prostych.sposobow.na.przyspieszenie.sieci.html Zobacz jeszcze w routerze zakładkę QoS -- > tutaj trochę o tym: http://antylama.pl/questions/15/do-czego-suzy-qo Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Zrobiłem z tych dwóch pierwszych linków... a QoS mam wyłączone... Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Teraz np wstałem, ikonka neta była normalna, bez tego trójkąta, ale net nie działał, wszystkie ikonki na routerze się świeciły, dopiero po resecie routera net zaczłął trybić... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Zobacz w dzienniku zdarzeń jakie błędy się pojawiają. Menadżer urządzeń - jak pojawi się "żółty trójkąt" zobacz przy którym urządzeniu się wyświetla. Jak masz znajomego który ma laptopa to podłącz go do swojego routera i zobacz co się dzieje. Chodzi o to, aby mieć pewność że niczego nie namieszałeś w ustawieniach komputerów ( wykluczyć komputery jako przyczynę) Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 mowilem ze podlaczylem laptopa ktorego nigdy nie podlaczalem do neta na kablu, ciagle wifi, no i to samo bylo... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nie jest istotny sposób podłączenia - musi to być sprzęt z zewnątrz. Laptop o którym piszesz, podłączony do Wi-Fi takich problemów nie ma ? Nie rozłączyło jedynie wtedy, jak w laptopie włączyłem pobieranie i obciazenie na full ALE przez Wifi... wtedy przez 2 godziny nie rozłączyło... Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Dokładnie, przez wifi obciązyłem łącze tak samo jak na Pc, i na laptopie przez wIFI nie rozłączyło... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Co nastąpiło po tych 2 godz. - rozłączyło się czy sam odłączyłeś ? Czy instalowałeś te same programy na obu komputerach przed roałączaniem? Zobacz w dzienniku zdarzeń jakie błędy się pojawiają. Menadżer urządzeń - jak pojawi się "żółty trójkąt" zobacz przy którym urządzeniu się wyświetla. Jakie błędy ? W menadżerze urządzeń jest żółty trójkąt przy jakimś urządzeniu - sprawdź wtedy gdy pokaże się przy ikonie połączeń sieciowych. Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Był tylko przy KONTROLER MAGISTRALI ZARZADZANIA SYSTEMEM Sam rozlączyłem bo po 2 godzinach to zawsze rozłączało na PC a na laptopie 2 godziny i nic... Na laptopie więcej syfu jest niż na PC, pc ma 2 miesiace... A tak w ogóle to zaczęlo rozłączać jak zwiększyłem prędkość z 6mbps na 20mbps... od tego czasu zaczely sie problemy. Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Był tylko przy KONTROLER MAGISTRALI ZARZADZANIA SYSTEMEM Zaktualizuj sterownik. Panel Sterowania--> System--> Zaawansowane-->Wydajność-->Ustawienia-->Zaawansowane-->Pamięć wirtualna Zobacz jaka jest wielkość plików stronicowania dla wszystkich dysków. Zobacz tu:http://support.microsoft.com/kb/314834/pl Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Auto aktualizacja sterownika nei działa z poziomu windowsa a recznie to wszystkie sterowniki zainstalowałem z plyty glownej i dalej jest to samo... Odnośnik do komentarza
kerpal Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Był dzisiaj pan z pomocy technicznej, pojechal sprawdzic do skrzynki, czy wszystko ok jest, okazalo sie zewszystko jest ok i on nie wie co to jest, wg niego to zapycha się łącze, a za chwile powiedział że łącze jest swietne... Odnośnik do komentarza
muzyk75 Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Firefox:https://support.mozilla.org/pl/kb/brak-mozliwosci-pobierania-lub-zapisu-plikow IE:http://obieraniem-plik%C3%B3w/f8d8788e-0545-e011-9577-d485645a8348?msgId=9b4249fa-2847-e011-9575-d8d385dcbb12 - może reset ustawień pomoże. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi