Slavoo Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam. Jak w temacie. Mam częściowy brak miniaturek video. Raczej chodzi tutaj o .avi Co dziwniejsze część .avi je ma a część nie. To drugie dotyczy filmów ostatnio wgranych na twardy dysk. Korzystałem z narzędzia oczyszczanie dysku i po tym tak się zrobiło. Poza tym jest długa reakcja Windowsa po wejściu w folder gdzie są pliki video bez miniaturek. Mam wrażenie że próbuje je zczytać, ale efekt wizualny jest żaden. Proszę o pomoc co z tym fantem zrobić. Chociaż, żeby nie muliło. W ustawieniach folderu mam odhaczone w Widok = "Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury" To nie jest sprawa wirusowa. Może picasso pomoże? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Problem jest taki, że @Picasso 18.11 ma operację i później mam nadzieję szybką rehabilitację. Przez mgłę pamiętam o czyszczeniu pliku miniatur na W7 ale nie mogę znaleźć lokalizacji. To było coś w stylu dbcache. Zakładam, że masz SP1 i stosowną ilość wolnego miejsca na dysku. Przy problemach z ikonami na pulpicie pomagała zmiana rozdzielczości we właściwościach grafiki - kolor 16 bit i ponownie zmiana na domyślny. To tylko gdybanie. Odnośnik do komentarza
Slavoo Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Problem rozwiązany. Może komuś się przyda. Wywaliłem K-Lite Codec Pack i zrobiłem czyszczenie miniatur przez opcję "Oczyszczanie dysku". Generalnie te kodeki nie są mi potrzebne, bo używam KMPlayer. Sytuacja wróciła do normy. Przepraszam za zamieszanie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Na W7 zdecydowanie polecam shark007 advanced + WMP bez żadnych dodatkowych playerów. Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Problem rozwiązany. Może komuś się przyda. Wywaliłem K-Lite Codec Pack i zrobiłem czyszczenie miniatur przez opcję "Oczyszczanie dysku". Generalnie te kodeki nie są mi potrzebne, bo używam KMPlayer. Sytuacja wróciła do normy. Przepraszam za zamieszanie. Pozdrawiam. Nie szkodzi. Wpadaj częściej. Ja z kolei używam Winampa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi